Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 juni 2018 av Jjosefiin i övriga hundfrågor (16 svar)
Ta tik från valpar innan 8 veckor!

Hej! Jag har lite frågor. Det är så att min staffe tik har fått valpar med min sambos systers (kallar henne Anna) hund. Min tik brukar vara väldigt mycket hos henne så hon är trygg där osv. Därför har min tik fått sina valpar där. Dels för att hon är sjukskriven och hemma jämt och för att jag verkligen inte har den tiden för valparna som hon har. 


Hur som helst. Min tik har fått 2 kullar tidigare ( som jag tagit hand om ) det har gått exemplariskt. Hon har alltid varit en sån duktig mamma. 


Men nu är det såhär. ”Anna” har inte alls någon erfarenhet av en valpkull. Så jag har fått berätta för henne vad och hur hon ska göra med allt. Det började med att jag sa åt henne att låta min tik och hennes valpar vara ifred och det ska vara lugnt där hon är. Det lyssnade inte ”Anna” på så hon lät sin han hund vara där inne. Vilket han har varit sen valparna var 2 dagar gamla. 


Jag har flera gånger sagt att det är otroligt viktigt att tiken och valparna får lugn och ro. Iallafall efter en förlossning med 9 valpar. Men hon har inte direkt lyssnat på mig. Hon har bara sagt att han är snäll och de går jätte bra. 


Men nu är valparna 5 veckor och min tik har fått aggressivt beteende mot valparna. Så idag fick jag ett samtal från ”Anna” som säger att ” du måste hämta din tik nu, hon är väldigt aggressiv och hugger valparna” 


jag blev såklart jätte chockad, min tik är så genom snäll. Har aldrig nånsin visat nån tendens till ett aggressivt beteende. 


Så direkt börja jag tänka att kan det vara så att min tik inte förstår att det är hon som är mamma eftersom hanen är lika delaktig i valparna? Kan de vara pga av att hanen varit för nära ända från start som gör att hon beter sig såhär? 


Jag sa iallafall NEJ! Tiken ska absolut inte säras från valparna innan dom är 8veckor.  Men enligt henne hade hon rådfrågat med 2 uppfödare och 1 veterinär som sa att de inte var någon fara. Det är bäst att ta bort tiken enligt dom. 


Kan någon som har erfarenhet av det här snälla hjälpa mig? Jag vet inte riktigt hur jag ska argumentera med ”Anna” när jag inte riktigt vet hur viktigt det är att tiken är med sina valpar. 


Jag gav förslag att testa ta bort han hunden från dom. Så hon får känna att hon är mamma. Men de ville hon inte. Enligt henne skulle tiken bort.


Jag känner mig ledsen, arg, frustrerad vad som kan ha gjort min tik aggressiv. Kan tillägga att jag aldrig nånsin haft en han hund eller nån annan hund i närheten av hennes tidigare kullar och då har hon alltid varit en bra mamma. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Jjosefiin och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hej fick valpar för fem veckor sedan...   [1] 22 jun: Milla89 23 jun: Gurkans Tips och råd innan vi köper hund   [8] 28 dec: Chris10an 30 dec: Anneli Hane vill para sig med tik som valpar!   [1] 22 sep: Dinosaurien 23 sep: Gurkans Ögonfärg - fransk bulldogg 12 veckor   [1] 8 aug: Maxxi 8 aug: Gurkans Papillonvalpar nyfödd till 8 veckor   [1] 31 jul: Loves 1 aug: Gurkans Hämta vid 8 veckor eller 12 veckor?   [11] 4 maj: Amelia_watson 8 maj: Gurkans Hur mycket köttfärs till 3,5 veckor valpar?   [1] 28 apr: Double_a 29 apr: Gurkans Jobbig labbe innan o under promenad   [2] 8 apr: lemling 8 apr: aenima Tik biter sina nya valpar efterkejsarsnitt   [2] 3 apr: Double_a 6 apr: Ayrin Fundering om nattsömn och valpar   [1] 12 dec: NorrNorr 12 dec: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Irish Softcoated Wheaten Terrier | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Schäfer | Jack Russell Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB