Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 juli 2018 av Voff 92 i sjukdom & hälsa (1 svar)
Slickar tassen, är det en skada?

Min äldre hund nu 13år har aldrig haft eksem eller allvarliga skador i sitt liv, jag har varit riktigt stolt över det, när vi ändå varit aktiva med cykel och gått i skogsstigar många gånger i hans liv. (i alla årstider och väder.) Han som är liten har ju oftast sprungit i galopp när jag gått i högre takt med.


Men nu nån gån över vintern/våren så verkar ändå en framtass blivit skadad, tyvärr vet jag bara inte på vad. I efterhand ser jag tecknen att han började lyfta upp höger framtass mer likt en jakthund och tittade runt (då såg jag det bara som charmigt) och långsamt vägrade gå längre turer.

Först när värmen kom och han helt vägrat gå längre rundor även när det kyler ner på kvällen har jag börjat reagera, även att han verkligen ökat med att slicka på tassen så den nu är rödbrun mot de andra ljusbruna.


Frågat veterinären som då trodde det var eksem, men blev då inte så mycket prat om vad för eksem utan jag trodde fukteksem av alla bad i värmen. Hållt på med att smörja tassen med ett medel jag fick (glömt namnet nu dock) men tyvärr inte lyckats gömma tassen i en strumpa eller liknande utan hunden har slickat en hel del. Märkt en bättring på några veckor men nu tycker jag hunden slickar mer om jag ger medlet än om jag inte gör det och provat hexocil schampot istället för att se om det är svamp/bakterier.


Blivit bättre att hunden slickar mindre iaf så ska prova nån mer tvätt med schampot i tassbad.


Kollade tassarna noga idag igen när sista nertrimmningen var ett tag sen och tycker ev en tå är lite större på höger tass men inget tydligt svullet eller rött utan bara missfärgat brunt mellan yttre och mellersta tån av slickandet, jag tycker båda mittentårna är lite större än på vänstertassen.


Men lär väl få trimma ner till huden igen och fråga veterinären när min hund luktar så på tassarna och ibland slickar en bra stund men ibland inget eller bara en slick.


Hört mycket om att stress och oro kan ge fixering i att slicka men tycker båda tassarna skulle vara helblöta i slickande då, eller?

Vet ifs att min hund har ramlat på yttertrappan när han ska hoppa in några gånger nu sen i vinter och varit lite mer själv hemma igen så kanske hoppat och landat galet från soffan eller sängen. Även att han haft lite längre klor en period när jag legat sjuk och mina föräldrar var sega att vilja ta honom till veterinären för det när vi inte klipper själva.


Så jag är inte förvånad nu om han fått en skada och märker att bakbenen börjar visa hans ålder när hoppen blir missbedömda mer och han inte orkar lika mycket längre.
(Jag försöker få föräldrarna få upp grindar och ramper för trapporna)


Men samtidigt går det inte ihop att han inte haltat eller klagar att han har ont när han alltid varit en väldigt känslig kille som skricker högt bara man klipper klorna eller borstat ut en kladd, drama guy.


Vad tro ni???


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
SKK-röntgen efter skada   [1] 28 aug: påsklakan 29 aug: Gurkans Hunden slickar sönder sig, Slicksår   [2] 21 aug: Stickan59 2 sep: Stickan59 Problem i matte/hund relation efter skada   [5] 31 maj: Fluffsaurus-rex 7 jun: Anneli Labrador och något på tassen?   [6] 18 dec: Nybörjare 22 dec: Anneli Skada under sporre   [2] 5 okt: calleballeh 6 okt: calleballeh Slickar sig väldigt på högertassen.   [5] 10 jun: brun_labbe 15 jun: brun_labbe Skada på ögat (bild)   [2] 5 okt: Malmen 5 okt: Malmen Sår på bakre tassen   [3] 28 jul: spetsig_stovare 1 aug: Charlietibbe15 vem ansvarar för en säng skada   [7] 14 mar: MajaS 16 mar: pipilotta Hunden slickar på baktass trots tratt   [2] 17 sep: Padfoot 18 sep: Padfoot
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Schäfer | Dvärgpinscher
© 1998-2024 Enfinia AB