Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 juli 2018 av GDJR i övriga hundfrågor (3 svar)
Plötsligt aggressiv mot vår andra hund

Hej,


Jag skulle gärna vilja ha lite rådgivning, kanske finns det någon där ute som har varit med om något liknande eller om man har några bra råd att ge. 


Vi har två tikar hemma, en Jack Russel 9 år och en Grand Danois som just blev 4. Allt har fungerat bra mellan de två, de har lekt med varandra och kommit bra överens, sovit tillsammans i samma bädd osv. För ungefär ett år sedan rök de ihop för första gången. Då kopplade jag ihop det med löp-tider och tänkte att det säkert var lite spänt just därför. De fick vara separerade en kortare period vid utfodring.


Under det senaste halvåret har det gått från att JR har varit lite dreglig om nacken till att det faktiskt gått hål vid 2 tillfällen. Det har inte alltid varit vid mat, utan kan också komma helt plötsligt när JR bara nosar i backen och strosar förbi den stora. I en tiondels sekund ser man hur Grand Danoisen spänner ögonen i den lilla och sedan smäller det. Som sagt, ett par punkteringar till i går.. Då fick dom en varsin bit knäckebröd - inget mer med det. Sedan flög plötsligt den stora på den lilla på samma sätt. Denna gång blev det en ficka under huden som fick sys och sätta drän, fram på bogbladet. Den stora tog tag över manken och ruskade om.


Nu går de skilda såklart och vi har hört med uppfödaren om det finns möjlighet till någon hjälp. Vi sa till henne som det var och att våra småbarn var i samma rum några meter ifrån, vi vågar inte ta några chansningar. Det räcker med att ett av barnen sitter på golvet och leker emellan och sedan rör sig medan den stora spänner ögonen i den lilla hunden. Det händer så lätt att de bara reagerar utan att veta vad de biter i riktigt..


Uppfödaren rådde oss till att ta bort henne så snart vi kunde. Det är inte normalt eller önskat beteende för en Grand Danois (eller såklart någon hundras öht) och har dom väl börjat så är det svårt att lite på dom. Sedan sa hon också att man aldrig kan veta om det slår slint och hon går på ett barn. Hon sa att hon varit med om ett par GD där det 'slagit slint' eller varit något fel/tumör mm och dom blivit så agressiva. Till skillnad från terrier som brukar visa genom att lyfta på läppen osv så kommer dessa attacker från absolut tystnad och väldigt plötsligt.


 


Jag undrar om det finns någon annan som varit med om något liknande? Bör man avliva eller finns det möjlighet att hitta en fodervärd trots att jag inte kan lova att hon funkar med andra hundar i hemmet eller barn. Hon har hittills varit SUPERSNÄLL mot våra barn, är inte orolig så, bara att dom ska råka vara i vägen. Men hur kan det komma sig att hon ger sig på vår andra hund som funnits i hennes liv enda sedan hon kom till oss som 13-månaders? Om hon skulle må dåligt eller ha ont (har inte visat något), har hon ändå gått över gränsen och går inte att lita på?


 


Långt inlägg men hoppas det finns någon som orkar läsa.. Tack på förhand. / Ledsen matte


Som medlem kan du här läsa lite kort info om GDJR och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ratar plötsligt torrfodret   [1] 19 mar: Ppettson 20 mar: Torparinnan Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Utmanar han andra hundar?   [3] 9 maj: Hallojan 18 maj: Mira och Esther 13 veckors valp rädd för andra hundar   [5] 8 maj: Nyblivenägare 10 maj: Ayrin Hund vaktar mig konstant mot andra hemma !   [6] 25 feb: bruno123 9 maj: KristinaB Egna och andras korrigeringar   [5] 25 nov: NorrNorr 28 nov: Ayrin Tik som blir "tilltryckt" av andra hundar   [6] 30 okt: Myrina 18 feb: Mira och Esther Hundplats när vi andra äter   [2] 23 feb: Jooocke 24 feb: Jooocke Min hund har plötsligt börjat ”bitas”?   [2] 10 sep: Humlan12 10 sep: Anneli När andra hundar skäller på min hund   [7] 6 aug: Sanmatte 31 okt: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB