Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 augusti 2018 av Bluebell i skaffa hund (6 svar)
Omplacering - påverkas hunden av flytten m.m.

Jag har blivit erbjuden en omplaceringshund på fem år av liten ras som kan bli runt 15 år gammal enligt rasstandarden. Hunden kommer från sin uppfödare. Tidigare har jag haft hund från valpstadiet av samma ras. Jag har några praktiska frågor som jag hoppas någon kan svara på men sedan också en fundering jag burit på länge.


Ska man be om att få ha hunden på prov i en månad eller så. Vad är kutym? Lägger man köpeskillingen före provperioden inleds eller efter? Brukar man upprätta kvitto på att man betalat eller räcker det med köpekontraktet? Vad är rimligt pris för en omplacering av denna ålder? 5000-6000? Jag uppskattar att han ligger i 13000 kronorsklassen om han vore valp, kanske tom 15000 som är rekommenderat pris för rasen.


Ska jag vänta mig att jag får börja om med rumsrenhetsträning mm trots att hunden är stabil, verkar lugn o ostressad, har fin kontakt med människor osv. Det är alltså ingen problem hund utan han omplaceras pga att han blir nedtryckt av en annan hund i focken och inte satsas på i utställningsringen eller vad man ska säga. Min fråga grundar sig i att man hör så mkt om att första veckan till månaden ska man bara ta det lugnt, gå promenader i närområdet, inte byta foder, inte ställa träningskrav, inte lämna ensam osv, för att en flytt är ett stort stressmoment för hunden, men jag kan inte låta bli att tänka på alla de hundar jag passat och hur obrydda de varit av den nya miljön. Allt mellan två dagar och en månad har jag passat olika hundar och de "couldn't care less" - för att uttrycka mig rakt. Och min uppfattning är att de inte har en aning om de varit hos mig temporärt eller permanent. Vari ligger stressen med en flytt när hunden väl inte vet om den flyttat eller matte bara åkt på semester? Om jag hade passat den här hunden hade jag inte känt mig hindrad att åka iväg till nya promenadplatser varje kväll, gå till ica en halvtimme, låta den smaka ny mat, träna lite följsamhet osv. 


Tacksam för svar på de praktiska frågorna och ser fram emot diskussion kring den sista frågan. Notera att hunden i fråga är ingen nervig bruksras utan en glad o stabil sällskapshund.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Bluebell och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Hunden blir påkörd av en moped   [3] 18 aug: Doglover83 18 aug: Ayrin Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Känslor efter omplacering   [4] 24 maj: PD52 26 maj: pipilotta Omplacering hund   [7] 6 feb: Humlan12 15 feb: Mira och Esther Kommandon hunden kan   [4] 14 nov: Geka 18 jan: Pommes Mandolin Att sälja hunden   [6] 25 okt: Omakha96 25 okt: aenima omplacering vuxen hund kontrakt   [2] 16 jul: Vargtassen 19 jul: Gurkans Vad gör man när hunden inte lyder vid inkallning?   [15] 6 apr: Laban76 8 apr: Laban76 Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)   [7] 29 jan: Chocolate AK 17 apr: BondBrud
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dogo Argentino | Dansk/Svensk Gårdshund | Jack Russell Terrier | Dobermann | Rottweiler | Labrador Retriever | Berger des Pyrénées à Poil Long
© 1998-2024 Enfinia AB