Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 augusti 2018 av hejsansvejsan i valpforum (5 svar)
8 veckors valp biter sig själv?

Jag fick i fredags hem min finska lapphundshane, då 8 veckor gammal. 


Allt har fungerat väldigt bra egentligen, vi åkte bil i 5 timmar från uppfödaren och han låg mest och vilade/sov hela vägen. På nätterna gnäller han ingenting och kan vänta 6-7 timmar under natten på att gå ut och kissa (ibland har det kissats/bajsats på tidningspapper i hallen om jag är inte är tillräckligt snabb ut). Han känns ganska självständig, vill inte sova med mig samt följer inte efter mig så mycket. När vi går ut så går vi enbart väldigt korta sträckor, han är född på landet och har nu kommit till en lägenhet i stan så det är mycket att ta in för han. De enda som han har träffat hittils är min absolut närmaste familj och någon granne i huset som hälsade lite fort. Vi leker inte överdrivet mycket, lite dragkamp och sen har han fått sprungit lite kort efter leksaker/pinnar som jag har i handen. Han har lärt sig sitt och brukar även när han är som vildast (när maten ska fram) så sätter han sig oftast när jag säger till. 


Nu till problemet, han biter sig själv i benet samt kliar sig väldigt mycket. Jag har kollat igenom honom samt känt och klämt på benen utan att han reagerar. Jag har förstått att det kan vara stress, och när jag frågade uppfödaren så sa hon att han bör ta det lugnt och vila så mycket som möjligt. Hon sa även att jag ska försöka avleda när han biter, men han kan i sömnen vakna till och bita/klia och då vill jag ju inte störa honom. Han gillar inte halsbandet och då kliar han extra mycket, så igår var jag iväg och köpte ett sele till honom (tänkte ändå fortsätta med kopplet lite då och då så att han lär sig). Hon i djuraffären sa då att han var väldigt varm, men han åkte ju bil dit (stressande?) + att det är väldigt varmt både ute och inne just nu. Han fick en kall hundduk över sig när vi kom hem och jag tycker inte att han är lika varm längre.


Vad tror ni att det kan bero på? Han sover oerhört mycket, ofta 2-3 timmar för att sen gå ut en kort sväng och sedan lite bus och sömn igen. Hur ska jag få honom att sova ännu mer än det? Jag ska såklart kontakta veterinär om det inte ger med sig, men tänkte kolla här först om någon kan tänkas veta vad det kan vara. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om hejsansvejsan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund som hoppar och biter i armarna   [5] 7 feb: Belina bus 9 feb: Belina bus 13 veckors valp rädd för andra hundar   [5] 8 maj: Nyblivenägare 10 maj: Ayrin Tik biter sina nya valpar efterkejsarsnitt   [2] 3 apr: Double_a 6 apr: Ayrin Japansk akita som hoppar och biter   [9] 1 dec: akitainu 1 feb: Mira och Esther Hundgodis att göra själv   [3] 28 jul: Mira och Esther 29 jul: Anneli Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma Hej har en fråga gällande en 8-9 veckors valp.   [4] 26 dec: valpen7 28 dec: valpen7 Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Hundar som fäller mycket, vad kan man göra själv?   [3] 17 sep: Wicky 22 sep: ellennd
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Labrador Retriever | Golden Retriever | Chihuahua | Rottweiler | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB