Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 augusti 2018 av danjoa i skaffa hund (3 svar)
Tips på raser som är en sportig sällskapshund.

Vi är ett par som är i tankarna att skaffa oss en hund och skulle vilja ha lite tips på raser som hade passat oss. Vi bor i en lägenhet i större stad men har ändå möjlighet att gå till skog och natur för promenader. Vi skulle gärna vilja ha åtminstone en mellanstor hund i storlek.


Under vardagar jobbar eller pluggar vi men någon gör alltid det hemifrån, så att kunna ta promenader på runt 1 timme morgon, lunch, kväll är inga problem. Under dessa promenader kan vi även springa, cykla eller träna annat i någon form som spåra eller agility vad som nu passar rasen bäst. Under helger har vi ännu mer tid för sådana aktiviteter. Men hunden behöver annars kunna klara sig själv för det mesta under dagen. Den kommer med all sannolikhet inte användas för någon ren jakt eller vallning, även om vi inte uteslutit dessa raser i sig om dom ändå kunnat passa oss.


Vi vill även ha en hund som inte vill vara för sig själv när den kommer in och går och lägger sig. Gärna kunna träna diverse andra saker som tricks och liknande som passar inomhus i en lägenhet för att sedan kunna vara med i soffan och mysa och titta på film.


Vi har ingen direkt ambition att gå på utställningar eller tävlingar med hunden, går det så kanske vi gör det någon enstaka gång. Går det inte så spelar det ingen större roll.


Vi vill mer eller mindre ha en hund som vi kan tillbringa vår lediga tid med och som även vill vara med oss och ta det lugnt hemma och gosa när vi kommit in. Vi är rätt förtjusta i vall- och herdehundar men vet inte om det vi kan ge dom under vardagarna räcker?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om danjoa och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Blandras - vilka raser? (Bild)   [2] 23 nov: Manageit 21 jan: butterfly Siberian Husky som sällskapshund?   [6] 4 mar: biped 22 mar: Rezt En sällskapshund som inte kräver så mycket   [21] 29 sep: Rednil 8 okt: Lona Val av dessa raser?   [0] 4 aug: emellaya Vad finns det för "allround"-raser?   [15] 4 feb: Blomkrans 14 apr: Pandoras box Nyfiken och kluven på raser...   [6] 18 jun: Voff 92 19 jun: Voff 92 Vilka raser är min blandras?   [9] 15 maj: Michaela95 20 mar: Gurkans Welsh springer spaniel som aktiv sällskapshund?   [1] 11 mar: Lindamarita 13 mar: Anneli Tips på raser (friluftshund)   [24] 28 feb: Sofie & Zsandor 5 maj: felucca Dalmatiner som sällskapshund, ja eller nej?   [6] 30 dec: jessicamilla 31 dec: Almitra
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Grand Danois | Golden Retriever | Labrador Retriever | Chihuahua
© 1998-2024 Enfinia AB