Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 augusti 2018 av närjagmötteharry i övriga hundfrågor (12 svar)
Får ingen pli på ett oönskad beteende

Hej!
Jag behöver hjälp.


Jag har en jycke, mellanstor spets som nu snart blir 1,5 år. Han är en gullnos för det mesta men det finns ett beteende som han har som jag inte vet hur jag ska handskas med. Enda sen han var valp så har han varit en piraya av stora mått. Som tur är har det mesta av det vuxit bort och jag har blivit mer gråhårig. Sedan finns det ett beteende/procedur som jag på fullaste allvar inte vet vad jag ska ta mig till med. 


Såhär kan scenariet se ut: 


Vi lekar o har trevligt. Sedan när leken avtar kan han börja hoppa omkring mina ben, skälla, och börja gå till "attack" i anklarna ungefär som "kom igen nu". Detta går inte o avleda o det urartar i ett slags jävla kaos. Han tror det är en lek och jag känner att jag kommer explodera (har exploderat också för den delen) samt vill sälja honom på blocket. 

Han bryr sig inte vad jag än säger eller gör. Han fortsätter skäller, mopsar o ska på mina anklar/byxben. 


Jag har försökt avleda med reko metoder samt kan jag även erkänna oreko metoder. Ingenting fungerar. Jag vet inte vad jag ska göra men det är en ohållbar situation!


Detta kan även uppstå tex om vi har varit ute på promenad och jag släpper honom sista biten hem (har slutat med det nu dock pga detta). Det kan även sättas igång om han följer med ut lös till soporna (Han får inte följa med längre så heller). Just vid scenariet när jag gått ut till soporna så har jag sett att han nästan lägger sig i startläge för o dra igång den här skiten. Det är som att han tror det här är världens roligaste lek...


Han är duktig o lättlärd annars. Rätt lydig förutom lite döv ibland men han är tonåring. Han motioneras ,aktiveras o mår för övrigt liksom bra. 


Vad ska jag göra för o få ur honom den här jävla skitgrejen han håller på med????? Jag känner mig totalt uppgiven och behöver hjälp. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om närjagmötteharry och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Problematiskt beteende?   [3] 14 apr: teasson 14 apr: aenima Parning och konstiga beteende   [2] 21 mar: BandogK9 21 mar: BandogK9 Ingen tillgång till hundvakt, i akutläge   [7] 18 nov: pajen888 21 nov: Ayrin Ingen som hänger i chatten   [6] 13 nov: Geka 16 nov: pipilotta Hund ändrat beteende   [2] 30 sep: Humlan12 14 okt: KristinaB Ingen Grundvaccinering vid 11 veckor   [9] 24 jul: Amelia_watson 25 jul: Gurkans Kastrerad hane. Ändrat beteende   [5] 11 jun: Smisslan 27 jul: Mira och Esther Nytt beteende - uppvaktade annan hanhund   [2] 4 jan: annord 9 jan: Draghund Kommer ingen vart med ensamhetsträningen   [1] 8 nov: karfah 9 nov: Cole Beteende förändring hos hund.   [4] 24 sep: Dachshund 27 sep: Svea58
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Labrador Retriever | Dvärgpinscher | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB