Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 augusti 2018 av Bluebell i övriga hundfrågor (2 svar)
Bra metod få hund sluta skälla?

Jag har en femårig hund som nyligen flyttat till oss. Han skäller på ALLT! Hundar på, distans, hundar vi passerar på gångvägen, en cyklist på andra sidan fältet, att någon pratar en bit bort, någon stänger balkongdörren, en brevlåda som smälls igen osv. Allt ljud. Allt han ser - och han har falkögon! Hundarna skäller han på jämt men dessa andra ljud känns som han vissa tillfällen under promenaden inte bryr sig om och sen plötsligt blir mer medveten om dem.


Min tolkning är att han inte skäller för att han är rädd utan för att larma och vakta. Det är trots allt en larmande ras, en chihuahua. Kroppsspråket är självsäkert och skallet barskt, inte ljust och panikslaget.


Tidigare har jag tränat valpar och rädda hundar genom "godismetoden", att ge dem godis vid hundmöten för att lära dem att det är trevligt med mötande hundar. Det har funkar bra och blivit tysta självsäkra chihuahuor. Men denna kille struntar ofta i godiset. Ofta får jag djup ögonkontakt med honom och tror så att han ska vara avledd men han fortsätter skälla medan han tittar på mig. När jag körde godismetoden kunde han titta på mig och skälla, titta på min hand och skälla, Äta godiset och skälla osv..


Nu provar jag istället att visa honom "tack men nu har jag sett "faran" så nu behöver du inte larma mer" efter att ha läst att det är det man ska signalera vid vaktskall. Även agilityinstruktören sa det. Så nu sätter jag honom bestämt ner med ryggen mot "faran" och håller honom/kliar honom på bröstet och hindrar honom från att vända sig om. Instruktören sa att hon visar hundarna till sin bädd som signal, men det är ju svårt för mig ute på promenad.


Är detta en bra metod? Hur visar jag tydligare "tack så mycket, nu har jag hört" när vi är ute? Kommer han bli tystare så småningom? just nu känner jag att mina öron skonas med denna metod men bara om jag sätter mig vid kanten med honom och gör som jag beskrev. Jag vill ju i slutändan att vi ska kunna gå normalt över fält och på gångvägar utan så mycket skall och utan att jag måste ner på marken och sätta honom/avleda honom. Tips och synpunkter tack! Har detta med bristande socialträning att göra? Han har bott i flock med 14 chihuahuor tidigare, är trygg i alla miljöer och med människor. Med kompisarnas chihuahuor går det oclså bra.


Kan poängtera att han skäller värre på distans så den vanliga metoden där man börjar träna på större avstånd har inte funkat. Blir också frustrerad på när man läser om denna metod att visa hunden "tack det räcker" men ingenstans säger de riktigt hur man ska visa detta. Någonstans läste jag "lägg en hand på hunden och ställ dig mellan hunden och exempelvis staketet runt tomten när den skäller på det som passerar utanför." Wtf? Lägg en hand på hunden? Vilken hund förstår detta? Blir besviken på hundexperterna när de ger såna råd.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Bluebell och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skälla vid svampfynd   [3] 5 sep: Laban76 2 nov: Mira och Esther Hur få hund att sluta morra och vakta?   [9] 27 mar: mojji 30 mar: mojji Bitig valp, vad ska ja göra för få henne att sluta   [2] 3 okt: Chin86 3 okt: TindraFreya treåring börjat skälla   [1] 31 dec: elinor 31 dec: Lona Börjat skälla...   [1] 13 aug: MejasMatte 15 aug: hundöga återkomst Få honom att sluta jaga katter?   [3] 13 jun: Majala 21 jun: username Valp som sluta skälla   [0] 6 jan: username Han börjar kissa inne igen - skälla eller belöna?   [5] 3 jul: vicpalm 4 jul: vicpalm Hur får jag min hund att sluta dra i kopplet?   [7] 21 feb: Ester01 22 feb: Ayrin Slutar inte skälla   [8] 16 jan: EJS 10 mar: Origo 1
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Grand Danois | Boxer | Schäfer | Finsk Lapphund | American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB