Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 oktober 2018 av bes i sjukdom & hälsa
Re: Oense om avlivning

Jag uttalar mig inte för eller emot avlivning i detta fallet, men här kommer några tankar kring hur ni kan göra för att komma fram till ett beslut som känns gemensamt och ni båda kan acceptera. Kanske är det han som ändrar sig eller så är det du, det viktigaste är att ni båda känner att det ni till slut kommer fram till är "rätt" för just er hund.


Jag tänker också, som någon redan föreslagit, att det är bra att prata med en veterinär. Boka en tid enbart för detta! Berätta för veterinären när ni bokar tiden vad det gäller, att ni vill ha ett samtal kring det här svåra beslutet.


Besöket kan ju börja med att veterinären undersöker er hund och gör en bedömning utifrån dagsformen och det ni själva berättar. VIKTIGT här att både du och sambon verkligen får prata och berätta hur ni tänker! Ge honom utrymme och uppmuntran att själv berätta om situationen ur sin synvinkel, så att han verkligen är inkluderad i samtalet och den förhoppningsvis gemensamma bedömningen som ni sedan gör tillsammans med er veterinär. 


Veterinärer är i allmänhet JÄTTEDUKTIGA på att bolla den här sortens tankar med folk, och ibland är det just deras mångåriga erfarenhet och professionella bedömning som behövs. 


Eftersom vi människor är så olika så behöver man också bemötas olika i såna här frågor - en del är mer praktiskt lagda och då kan det vara viktigt att t ex prata om hur en avlivning går till eller vad som kan hända med hunden rent fysiskt om man väntar för länge med att ge den dödshjälp. Medan andra överhuvudtaget inte vill prata om sådana saker överhuvudtaget. Vårdpersonal både inom human- och djurvården är oftast väldigt, väldigt duktiga på att se vad människan framför dem behöver och anpassar sig till det.


Kram på er båda, jag känner verkligen med er 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om bes och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser Råd kring avlivning   [10] 14 apr: Olivia Lagotto 21 apr: Olivia Lagotto Avlivning eller inte?   [2] 16 dec: stinaahedstrom 20 dec: Torparinnan Hjälp!Avlivning pga stress?   [9] 14 dec: missies 7 mar: Voff 92 Avlivning cancer   [0] 27 mar: mariaambrosia Oense om hundköp, raskompromiss?   [16] 19 nov: Puddingpastejn 26 nov: Hrímnir Hör allt för ofta om avlivning   [16] 15 jan: pinsan 19 jan: hundöga återkomst Hur ta beslutet? (avlivning)   [8] 15 nov: Sofie & Zsandor 14 jan: Lézi Fel vid avlivning? 😢   [6] 3 nov: Hanna1000 4 nov: kacher efter avlivning   [5] 4 aug: psykologi51 14 jan: Lézi
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Chinese Crested Dog | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Dobermann | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2024 Enfinia AB