Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 oktober 2018 av almida i skaffa hund (2 svar)
Eurasier - en ras för mig?

Hej människor!


Jag har varit inte & kollat lite på dom olika inläggen här & sett många frågor kring olika hundraser. Nu är det så att jag snöat in mig på rasen eurasier. Men känns som att man hittar lite blandad information på internet och jag vet inte vilken sida jag ska lita på. Tänkte därför höra med er om ni tycker att eurasier skulle passa mig, eller om jag ska kolla vidare.


 


Först och främst, jag har inte tidigare ägt en egen hund. Utan jag har bara haft en hund med min familj. Jag var alltså inte den som hade huvudansvaret för hunden, men med åren (desto äldre jag blev) växte mitt intresse och jag höll på med lite lydnad på hobbynivå. Men på vissa sidor har jag läst att eurasier kan ägas av nybörjare och på vissa sidor läser jag att man bör ha god hunderfarenhet för att kunna köpa en eurasier. Så vad tycker ni?


 


Jag intresserade mig framför allt för denna ras då den låter som en stabil och trygg hund som jag kan ta med på mina skogspromenader. Jag är också förtjust i hundar som kanske inte springer fram till alla människor de träffar för att hälsa, utan föredrar nog en lite mer reserverad hund (mot främlingar). Jag har två katter sen innan, & vad jag har läst mig till så brukar inte det vara ett problem för rasen??


 


Jag har ju även såklart läst om att de inte vill vara ensamma. Vilket jag redan har plan på. Visst, jag bor själv just nu men jag har familj ett stenkast bort som kommer träffa min eventuella hund nästan dagligen, iaf flera gånger i veckan. De kommer även ha hunden när jag jobbar & de har en hund som kommer hålla hunden sällskap på många promenader. Om det skulle va så att familjen inte skulle kunna ha hunden så har jag nära vänner som också kommer ställa upp. Men hur ser det ut för er som har den här rasen? Hur länge kan er hund vara själv? 


 


Däremot så bor jag i lägenhet så hunden kommer inte ha tillgång till en trädgård. Men jag bor nära skog & fina områden. Jag har även som plan att ta med hunden till hundrastgårdar runtom stan. (Eftersom att jag bor i lägenhet önskar jag en hund som inte skäller ”onödigt” mycket. Är jag inne på rätt spår?)


 


Vad gör ni mer era eurasier? Jag är mest intresserad av lydnad. Men bara för att ha kul, på hobbynivå alltså, jag är inte intresserad av att tävla. Är det rimligt för rasen? Jag skulle också kunna tänka mig agility, men har inte bestämt mig helt. Tillsist, om det låter som om jag skulle passa en eurasier -> har ni några tips på uppfödare? Mina planer att skaffa hund ligger ungefär ett år i framtiden men skulle vilja besöka en uppfödare för att få bekanta mig med rasen.


 


jag ska även på en hundutställning inom snar framtid och tänker att jag ska prata lite med hundägarna där och tröffa raserna jag är intresserade av. Men tänkte att jag kunde försöka få lite information här också

Raser: Eurasier

Som medlem kan du här läsa lite kort info om almida och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Eurasier eller Chow Chow?   [13] 23 mar: helenxu 28 mar: Gurkans Boktips inför valpköp (eurasier)   [3] 14 dec: almida 25 dec: Pommes Mandolin Hur är rasen EURASIER?   [5] 27 jan: Sussane 30 jan: Sussane Eurasier vs Finsk lapphund   [4] 5 apr: sandra_77 1 maj: vargenvilja Eurasier, Kromfohrländer,???   [14] 15 mar: Skogsmys 24 mar: Skogsmys Keeshond eller Eurasier.   [1] 20 nov: MFG 22 nov: Ruccola Akita eller Eurasier   [8] 26 jun: malsaa 16 jul: Sezziyanen Eurasier, finsk lapphund eller Sheltie..?!   [6] 29 sep: _Smulan_ 30 sep: _Smulan_ Välja hundras (vit herde, eurasier, finsk lappe?)   [0] 1 jul: leali tips på eurasier uppfödare   [1] 25 mar: Ceciliah_98 27 mar: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Pudel | Welsh Springer Spaniel | American Staffordshire Terrier | Yorkshireterrier
© 1998-2024 Enfinia AB