Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 oktober 2018 av Tidvatten i skaffa hund (1 svar)
Val av hundras, se hit! :)

Hej alla hundintresserade människor!


Jag och min partner har helt fastnat i hundträsket. Vi vill skaffa hund nästa år och har funderat på det under en lång tid. Känns som att vi har gått igenom varenda hundras, men ändå kan vi aldrig riktigt bestämma oss.


Vi båda älskar djur och har erfarenhet av hundar då vi har vuxit upp i familjer där det alltid funnits hundar. Vi brukar vara hundvakt och ta hand om våra familjers hundar, ja vi umgås med dem ofta och hittar på saker med dem, helt enkelt. :)


Vi vill att det ska gå att göra det mesta med hunden. Som till exempel mopsar är ju gulliga på sitt sätt men är inte en sån hund vi letar efter, tyvärr. Vi vill aktivera hunden på olika sätt, genom att till exempel gå på långpromenader och hålla på med spår, sök och lydnadsträning. Vi bor i norra Sverige så hunden bör tåla kyla ganska bra då vintrarna här är långa och oftast kalla. Vi vill att det ska vara en stor hund och det ska helst inte vara en skällig ras. Lojalitet är en bra egenskap också.


Självklart har vi tid för en hund och vi kommer att lägga ner mycket tid på hunden, men skulle vi behöva hundvakt så är det enkelt fixat då vi har våra familjer. :)


Så. vad skulle ni rekommendera för hundras(er) till oss? Vi har funderat på så många olika raser, som till exempel schäfer, rottweiler osv. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tidvatten och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vad för hundras?   [1] 28 apr: Emmagz 29 apr: Gurkans Att välja hundras   [7] 21 jan: Aliiz 22 jan: Aliiz Tre hundra, olika flockledare?   [0] 30 dec: Humlan12 Hundras? ”Vakthund”, icke dreggel, låg energinivå   [4] 25 dec: samoa 30 dec: Wotan Ny hundras, vilken?   [4] 6 okt: Fannyli 10 okt: Isx Vilken hundras passar mig?   [4] 5 sep: Vildvittran 11 okt: Vildvittran Vilken hundras passar?   [1] 23 aug: therealquithd 5 sep: Vildvittran Tips på lämplig hundras till oss :)   [6] 2 aug: Sofia W 5 aug: hundöga återkomst Vilken hundras är bäst för oss?   [17] 27 apr: DagmarA 3 maj: Hrímnir Hundras passande i barnfamilj   [6] 26 mar: idaerixxn 31 mar: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Yorkshireterrier | Bullmastiff | Cocker Spaniel | Belgisk Vallhund | Alaskan Malamute | Australian Kelpie
© 1998-2020 Enfinia AB