Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 oktober 2018 av Kaffefanatiker i övriga hundfrågor (9 svar)
Snälla, hjälp oss med 3-åring och hund

Vi har lite problem med vår 3.5-åring nu. Problemet här är att hon VILL så GÄRNA leka med vår hund, men även fast han verkligen älskar henne, så är han inte mycket av en barnhund. Han älskar, till exempel, att gosa med vuxna och ger oss hur mycket uppmärksamhet direkt, men när lilla trollet försöker skapa kontakt så drar han sig gärna undan. Skall tillägga att hon tidigare aldrig varit elak mot honom, när hon var mindre vill säga. Hon har alltid varit sååå väldigt försiktig och mild.


Kan tänka mig att det som hon känner är att hon blir orättvist utfryst/avvisad, med tanke på hur go han är mot andra.
Många gånger så ser jag hur frustrationen byggs upp inom henne, och jag -förstår- henne, för hon försöker så innerligt på alla sätt och vis, men blir nekad kontakt och lek fler gånger än inte.


Hon slår och sparkar inte på honom, men är likväl väldigt buffig, knuffig och jagar runt honom i lägenheten (han söker ofta skydd under köksbordet). Det är som om hon bara vill explodera av leklust blandad med en sådan extrem frustration att hon inte vet vad hon skall ta vägen.

Vi tillåter aldrig detta beteendet naturligtvis, utan är alltid framme och korrigerar. Ibland så når vi fram, men speciellt när hon är trött så är det som att tala till en vägg. 


Jag misstänker att vi, föräldrar, har delvis (eller fullkomlig) skuld i det hela. När trollet var nyfödd och liten, så var hunden knappt ett år gammal, så när de två möttes så var vi alltid noga med att HAN skulle vara försiktig. Han kunde exempelvis 'slå' med tassen, vilket oroade mig en del. Han fick alltid vara med, såklart, men vi var nog lite nojiga med den nya ömtåliga saken som vi släpat hem, just för att han var så 'ung' och klumpig själv vid den tiden.

Han har dock alltid, alltid, alltid varit väldigt respektful mot henne. Under alla dessa år och trots hans ringa ålder när hon kom in i våra liv, så har han bara bitit sönder en enda av hennes leksaker. Han har alltid gått undan ifall hon krypit fram när han var vid sin matskål, alltid vaktat henne, tröstar (på sitt nästan lite blyga och tafatta sätt) när hon är ledsen med försynta pussar, och så vidare. Hur får vi skadan som -vi- åstadkommit ogjord? Hur får vi honom att släppa loss och leka med henne med, inte bara oss. För han är verkligen en spelevink som älskar att busa och leka. Inte en soffliggare eller någon som gärna tar det lugnt.

Detta är så himla tråkigt. Det känns verkligen som att de skulle kunna ha ett helt fantastiskt förhållande om de bara mötte upp varandra.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Kaffefanatiker och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry Igår: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser Valp HATAR att vara ute, snälla hjälp!!   [12] 28 apr: Nyblivenägare 17 sep: Neeten
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Golden Retriever | Dobermann | American Staffordshire Terrier | Grand Danois | Fransk Bulldogg | Border Collie
© 1998-2024 Enfinia AB