Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 november 2018 av Juno i valpforum
Re: Valp som håller igång dag som natt

10 veckor är ju bara bebisen. Det låter väldigt extremt med så lite sömn. Är det även på natten? Om du håller fast henne i famnen skulle hon lugna ner sig och somna efter en liten stund? Har du testat med en tickande klocka och filt med din eller hennes mammas doft på? Känns det som om hon är stressad och orolig, eller bara busig och vild?


Jag brukar dras till hundar med extremt hög energi. Jag älskar känslan av all den livskraft och energi som bubblar under ytan. Själv är jag ganska lugn och tror att med lugnare hundar så hade vi nog bara hamnat på soffan. Med dessa hundar så går 90% av träningen ut på att lära dem slappna av och vänta, passivitet. Lugna beteenden måste belönas. Även om det verkar kontraproduktivt att föreslå en promenad eller bjuda in till lek när hunden ligger fint i korgen så är det just då du bör göra det. För en hund med massor av energi finns det ingen starkare belöning. 


Belöna passiva beteenden och beteenden som kräver självkontroll (typ sitt eller ögonkontakt) med lek. Strössla alla vildare lekar med stopp (lek, sitt, godis, lek, upprepa). På så sätt lär hon sig att pausa.


Använder du dig av lugnande signaler och svarar hon på dem? Om du gäspar, suckar, slickar dig om läpparna eller tittar bort, skulle hon reagera på det?


Mat kan vara lugnande. Om man måste nosa upp hela måltiden på gräsmattan, eller slicka i sig den från en frusen kong så tar det både tid och energi och är en utmärkt sysselsättning. 


Har du testat lugnande massage eller annan mer omhändertagande beröring? Alltså när du, på ett för hunden skönt sätt, hanterar hennes kropp samtidigt som du förväntar dig att hon slappnar av. Gör det och inför samtidigt ett ord (tex lugn, eller såja) som du sedan kan använda för att förmedla när det är lämpligt för henne att lugna ner sig.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Juno och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Schäfer håller på o stryka sig o jucka..varför?   [2] 22 jun: Lina13 23 jun: Mira och Esther Tror att första stadiet av valpningen är igång!   [0] 19 jul: April25 Håller oss uppe på nätterna!!!   [2] 5 mar: Skruttan166 5 mar: Hrímnir Omöjligt att hitta en omplacering som håller måtte   [2] 19 apr: rumpkulla 20 apr: Emmksthlm Att ha hunden lös, hur håller jag honom nära mig?   [4] 23 mar: malin_b 5 apr: Ayrin Komma igång & tävla i agility   [5] 30 maj: Josu 1 jun: Lona Att komma igång med klicker + tricks tips?:)   [3] 14 okt: Kristin_Kezo2012 17 okt: Malin med Ella Nu är vi igång efter vintern!   [1] 15 mar: Beccy 15 mar: Visslan Finnmarksløpet är igång   [4] 8 mar: Iglon 9 mar: Iglon Hur vet man när valpningen sätts igång?   [5] 3 mar: 340 3 mar: SanCha
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Labrador Retriever | Pudel | Rottweiler | Lapsk Vallhund | Chihuahua | Shetland Sheepdog
© 1998-2023 Enfinia AB