Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 november 2018 av Fenrasth i övriga hundfrågor (5 svar)
Labrador skäller, men bara när vi sover. Hur göra?

Hej,


Jag och min sambo bor i lägenhet och har nyligen tagit an oss en labrador på 6 år i en omplacering. Vi trivs alla väldigt bra och han som nybliven ensamhund lever som en kung när det gäller uppmärksamhet och att han får ha sina leksaker i fred. Han är trygg i sig själv och väldigt low maintenance. På det stora hela är det perfekt och blir bättre varje dag (han har varit hos oss i ca 2 veckor). 


Jag har aldrig hört honom skälla på något, det enda ljudet han gör är lite lågmält "hummande" när han är uppspelt eller på myshumör. Vi bor i ett lite lyhört hus så man hör trapphusaktivitet rätt tydligt, men det noterar han med en blick för att sedan strunta i det. Det bor även en annan hund i huset som brukar yla och skälla ibland, men även den struntar han i.


Däremot flyger vi upp ur sängen vid 04-tiden varje (!) morgon när det kommer 1-2 markerande skall, jag säger åt honom att gå och lägga sig och han återgår till sömnen igen. En morgon var jag på väg till badrummet vid den tiden och hann då kika ut i trapphuset och det är reklamkillen som delar ut. Vi har postlådorna vid entrén så han kommer inte ens i närheten av vår dörr. 


Min egen teori är att "husse och matte sover men det händer grejer här, jag måste varna/visa att det är något på g". 


Å ena sidan är det ju inte något eskalerande då det alltid är 1-2 kontrollerade skall när han sitter stilla, inget maniskt skällande/ylande/gnyende. Han är ju och tycker säkert att han är en duktig kille som ser efter hushållet. Å andra sidan bor vi i ett lägenhetshus, varpå jag alltid är orolig att någon granne/grannarna ska störa sig på det och på sikt riskera att vi får ett problem. 


-I och med att jag vaknar och pratar med honom/säger åt honom att gå och lägga sig, förstärker jag hans beteende i att han får respons från husse? Min vanliga fras är väl ett sömndrucket "Tack tack, nu sover vi" utan något uppmuntrande tonfall. 


-Bör vi, och i sådana fall hur ska vi träna bort det? Han får ju en direkt bekräftande respons då reklamkillen rimligtvis går när han är klar och avlägsnar sig. 


Ursäkta för långt inlägg och tacksam för hjälp!


 


 


 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Fenrasth och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp som skäller inne   [3] 27 aug: Belina bus 29 aug: aenima Sover/vilar bara när jag är helt stilla   [3] 16 jun: Sala17 17 jun: aenima Skäller på tomten   [4] 8 mar: Mira och Esther 13 mar: Ayrin Labrador retriever   [4] 16 jan: krystian ^^ 19 jan: Gurkans Vuxen hund skäller på valp!!   [4] 27 dec: _martina 29 dec: _martina Vad då lite åska?....sover så gott ändå   [3] 5 aug: pipilotta 9 sep: pipilotta 7 mån valp - Skäller och morrar på allt   [3] 30 jun: Nalix 4 jul: Dimma Labrador tynar bort   [5] 25 maj: naturligahundägarn 30 maj: Svea58 Labrador svalt strumpa, än har den inte kommit ut   [8] 19 mar: Chocolate AK 23 mar: Anneli Hund skäller vid hundmöten   [8] 23 feb: Cole 24 feb: aenima
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Havanais | Rottweiler | Chihuahua | Schäfer | Jack Russell Terrier | Dobermann | Engelsk Bulldogg
© 1998-2024 Enfinia AB