Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 december 2018 av Juno i valpforum
Re: Erfarenheter skaffa en till hund?

Jag var i lite samma situation och vi valde att skaffa en valp. Vi har vår åttaåriga pudelhane, som är en underbar hund i sina bästa år - fortfarande snabbast i hundparken och vid god hälsa. Vi ville ha en valp nu, för om vi hade väntat längre och han hade hunnit bli en gammal hund, och då hade det kännts lite taskigt att introducera en jobbig valp. Han har tagit omställningen med fattning och är mycket vänlig och artig mot det lilla yrvädret till valp.


Valpen är nu fyra månader, en liten tik, och hon är precis så underbar och utmattande som en valp ska vara. Att göra allt valpjobb är ju inte lättare den här gången, men man har ju erfarenhet från tidigare och kan ju lite. 


Det kostar inte dubbelt så mycket att ha två hundar, mycket kan de dela, men några stora utgifter, som veterinärvård, försäkringar och mat, dubblas rakt av. Vi betalar inte vår hundvakt mer för två hundar än vi gjorde för en, men med valp så blir det ju mycket oftare. Minsta tandläkarbesök eller shoppingtur kräver planering innan ensamhetsträningen är över. Men så är det ju även med en ensamvalp.


Och det är kollrigt att lära sig gå med två hundar i koppel. Det är ju inte så att jag kan ta med morgonkaffet på morgonpromenaden längre som jag brukade...


Överhuvudtaget så blir logistiken lite mer involverad. I staden vi bor får man tex ta med en hund på tunnelbanan, men inte fler, per person.


Vi hade gått i valptankar ett bra tag, men beslutade oss väldigt fort när vi fick chansen att få den här valpen. Därför känns det lite plötsligt i vissa avseenden. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Juno och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
skaffa en schäfer   [6] 3 apr: Dimma 2 maj: AliceSven skaffa hund men kan ej enas om ras!   [5] 24 mar: Citronskalet 30 mar: Ayrin Era erfarenheter av Aptus Glyco-Flex   [4] 21 mar: Draghund 26 mar: Puddingpastejn Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse Erfarenheter av bronkit på hund .   [4] 7 sep: melvin13 7 sep: melvin13 Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Amerikansk Cocker Spaniel | Chihuahua | Belgisk Vallhund
© 1998-2022 Enfinia AB