Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 januari 2019 av nacho piccu i övriga hundfrågor (13 svar)
Trotsig unghund, överstimulerad?

Hej! 


Jag och min sambo har en golden kille på nu 8,5 månader som sedan ett par veckor tillbaka börjat bli halvt omöjlig att gå på promenad med.


Hemma är han världens snällaste, lugnaste och mysigaste hund, han skulle aldrig få för sig att exempelvis sno mat eller tugga på nåt han inte får, och han har tidigare gått fint i koppel utan större problem. Hundmöten och vissa människomöten har alltid stökat lite eftersom han är väldigt social och helst vill hälsa på allt och alla, men vi jobbar långsamt på det.


Nyligen har han dock på promenaderna börjat med att hoppa mot en, bita en hårt i armarna och händerna, bita i kopplet, skälla på en - så fort han inte får som han vill, ex. hälsa på en förbigående hund eller människa, stanna vid varenda pinne på marken etc. Han blir i stort sett helt galen, om och om igen, och det tar så lååång tid att lugna ner honom, om det ens går - ibland får man helt enkelt vända till slut och gå hem med honom igen med honom hoppandes och tuggandes efter en. Väl innanför dörren är han en ängel igen!


Vi förstår självklart att han börjar bli könsmogen, är på väg in i trotsåldern och det här med att testa gränser osv, att det är en jobbig period och så som bara ska genomlidas. Jag undrar bara om någon har bra tips?


Det känns som om vi provat det mesta snart - det vi försöker envisas med är att ta ner honom lugnt men bestämt i selen, säga sitt, ligg - och det gör han då - och när han varit lugn en stund så får han beröm och gos och oftast nåt gott. Men så fort man ska gå igen så börjar det om igen. Har också provat att ta honom i nacken eller kinderna nån gång, men det tycker han bara är lek och skoj så det funkar inte alls. Har även provat att ha leksak med ut till honom, eller pinne, och det funkar ibland som distraktion, men lika ofta går han nästan mer upp i stress av det och vill istället antingen bara busabusabusa eller lägga sig ner och tugga - och när man då bryter det så börjar han om.


Undrar också, eftersom jag har läst att man inte ska utsätta för hunden för för mycket när de kommer in i denna åldern, kan det vara så att vi går för långt med honom? Vi har efterhand som han blivit äldre börjat förlänga hans långpromenader, så på sistone brukar vi köra (ungefär) en 10-15min kiss och bajs runda på morgonen, sen en 45-60min på eftermiddagen, 5-10min snabb kissrunda, 45-60min på kvällen, och sen nattkissrunda en snabbis. Vi bor dessutom mitt i storstan, så tänker att det kanske blir för mycket för honom? Dock är det ju inte bara i slutet på promenaderna han trilskas, det är genomgående från det att man kommer ut genom dörren, och vi brukar märka på honom när han börjar bli trött för då sätter han sig och kliar sig med jämna mellanrum.


Vi aktiverar honom givetvis på andra sätt också, apport ett par gånger i veckan, klickerträning och allmän lydnadsträning, godissök, träffa andra hundar i rastgården nån gång i veckan, han har en hel drös stimulansleksaker. Vi försöker ha honom lös så ofta det bara går, men det är såklart svårt i stan.


Nu blev det väldigt långt här, ber om ursäkt för det, men hoppas någon orkar läsa och har lite tips eller pepp iallafall! 😊🐾


Som medlem kan du här läsa lite kort info om nacho piccu och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Flexikoppel på unghund   [7] 3 aug: Tira Ros 9 aug: Draghund Unghund som vägrar gå   [0] 30 jul: Tessi11 Aktivering av unghund   [1] 29 jul: Tessi11 5 aug: Ayrin Unghund med separationsångest???   [3] 28 apr: FruJansson 2 maj: Rezt Orolig över sned tå hos unghund   [8] 20 jan: LilleAlvin 1 feb: Lona Unghund, gråhund   [11] 3 mar: Lexie2013 27 aug: z_krokus Hur blir man av med en valp/unghunds nafsande?   [5] 16 aug: z_baronen 29 aug: Halvtand Trotsig 6 månaders-valp tips   [1] 7 aug: johannagnd 8 aug: aenima Unghund 10 månader, plötsligt utfall mot hanar   [13] 24 feb: lingo 26 feb: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Siberian Husky | Cocker Spaniel | Rottweiler | Yorkshireterrier | Chinese Crested Dog
© 1998-2021 Enfinia AB