Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 januari 2019 av Kickimia i övriga hundfrågor (4 svar)
Hundköp som gått fel

Är så att jag köpte en hund på 8 månader i lördags. Säljaren och jag ska mötas halvvägs då det är en lång väg dit de bodde. När vi är på väg skriver ägaren att de glömt papperna på hunden (vet bes, pass , köpeavtal samt vacc pappaer) så om det går bra får de skicka dom med post.Jag vet att jag skulle sagt nej till att ta hunden då. Så det är mitt fel. Hade frågat de vem dom köpt hunen av, fick namnet och skrev till den kvinnan. Förstod då att hunden var importerad, i annonsen stod det att hon var svenskfödd. Hunden såg fin ut och vi lastar henne och kör hem. Det enda papper jag hade påskrivet var jordbruksverkets ägarbyte. 


När vi kommer hem rastar vi hunden som vägrar kissa eller bajsa. Den verkar rädd och vill bara in. Det första den gör är bajsar på golvet inne. Sen visar det sig att hunden nästan inte alls gör sina behov utomhus, den är rädd för att gå ut. Man får antingen mata den med goddis hela vägen eller dra den efter sig. Säljarna hade sagt att den är inte rumsren, de hade haft hunden 1 månad och de sa när den kom till oss visste den inte vad det innebar att göra sina behov ute men nu fattar hon. Men med inte rumsren på en 8 månaders hund räknade jag med att olyckor kan hända. Inte att den nästan bara gör sina behov inne. 


De hade även berättat att hunden var matfixerad och hoppade på bänkar. Vi upptäckte att matfixering var att den vände upp och ner på allt, öppnade man skåpet till soporna hade du hunden i den och det krävdes en hel del för att få bort henne. Hon  sprang även i full fart genom lägenheten och hoppade över ryggstödet upp i soffan och rakt upp på vardagsrumsbordet. Bet i glasbord, och i princip foick man vakta hunden varje minut.


Men nu till det stora bekymret. Dag 2 på em fick hunden ett epilepsiliknande anfall, efter någon timme ytterliggare ett. På natten och morgonen har hunden ytterliggare 2 anfall. Kontaktade då ägaren som då erkänner att hunden haft anfall tidigare och de kontaktat personen som de köpt henne av och de hade tolkat det som magknip. Jag fick uppfattning om att de inte tagit hunden till veterinär utan bara bytt foder.


Kontaktar säljaren och säger att jag vill lämna tllbaks hunden för den är sjuk, och detta var inte den hunden jag gått med på att köpa. De vill först inte ta tillbaks henne sen säger dom ok vi tar henne men du får inte pengarna tiillbaks. Nu vill jag bara bli av med henne då jag inte vill köpa en sjuk hund och efersom de inte hade papperna med så har jag inte hunden försäkrad ännu, samt att ägarbyteslappen inte är inskickad än.


Jag erbjuder mig att köra och lämna hunden direkt ilket de säger nej till då jag hade kommit sent på natten respektive tidig morgon och han ska jobba. De säger vi hämtar imorgon, betäms att de ska hämta efter 21 då jag jobbar kväll. kl 19.30 skriver jag till dom om de vet när de kommer och jag år då svar att de inte kommer. 


.


Hundstackaren får fortsatt kramper varje dag.


På måndagen ringer jag veterinär och kör in henne men dom kan inte ta henne då det behöver upprättas en journal och han inte svarar i telefon, alternativt får jag skriva henne i mitt namn och betala. Utan försäkring.


Får åka hem igen. Sen håller det på så här att ena minuten ska dom ta henne och nästa är hon mitt ansvar. Under hela tiden försöker jag få honom att änfra ägaruppgifterna online eftersom de bara uteblir från att hämta henne.


På tisdage lämnas hunden in till polis och de ringer honom. Han säger det är inte min hund jag har sålt henne. Och lämnar mina uppgifter. nl polisen har jag i och med att jag betalt henne är hon min hund. Polisen ringer upp säljaren och uppmanar honom att gå in online o ändra ägaruppgifterna som han lovar.


Jag tar hunden till veterinär på jourtid och då vägrar han ändra ägaruppgifterna igen


Hunden har dåhaft så många anfall och har psyksika beteendestörningar.


Berättar för veterinären om anfallen och hon ser ett avvikande beteende och säger att det troligtvis är svår epilepsi. Med tanke på de täta många anfallen samt hur hon betedde sig tycker hon precis som jag att hunden ska få somna in.


Då polisen blev misstänksam eftersom hunden importerats från Iran på om det kunde vara en insmugglad hund, vilket jag inte kunde svara på då jag fortfarande inte sett några papper på hunden.


Så jag frågade veterinären om det kunde vara så och hon då sa vi kan inte utesluta Rabies. Så hunden togs bort direkt. Jordbruksverket blev informerade och obducerade hunden. I efterhnd visar det sig att den inte hade Rabies. " i familjen hade blivit nafsade/bitna av hunden så vi fick uppsöka smittskyddsläkare direkt för vaccination.


Dessa 3 dygnen har varit fruktansvärt jobbiga psykiskt, att se hunden lida och känna sig så maktlös.


Sen började tonen bli mycket otrevlig från säljaren. Det började ju så smått redan när vi ville de skulle ta tillbaks den. Jag har fått många otrevliga samtal som jag spelat in, har även alla meddelande. 


Så har bevis på att hunden haft anfallen innan och de visste det men inte berättat. na minuten är det hans hund men inte i nästa.


Efter avlivninhen uttryckte han att han ska stämma mig för jag dödat hans hund som han skulle hämta dagen efter hon avlivades mm


Jag upplyste honom om att enl lag så är han betalningsansvarig för veterinärkostnaden eftersom han stod som reg ägare.


Jag har betalt 10000 kr för en sjuk hund. Istället för att få en familjemedlem står vi 10000 kr fattigare utan hund. 


Eftersom detta inte är ett polisiärt ärende så får man dra detta ärende till tingsrätten. Undrar bara om någon vet hur stor chans man har att vinna ett sådant mål.


 


 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Kickimia och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Allergi test innan hundköp   [0] 25 feb: annaf85 Oense om hundköp, raskompromiss?   [16] 19 nov: Puddingpastejn 26 nov: Hrímnir Viktigt beslut angående hundköp   [3] 4 nov: username 5 nov: Hortensia Tänka på under och efter hundköp?   [5] 31 jan: JonnaNS 2 feb: bes Tips och råd inför hundköp (vinthund)   [22] 28 jan: Agar 29 jan: hundögon Råd och tips om hundköp   [9] 17 okt: Jonlin 7 jan: Ch791022 Rädd för framtida hundköp...   [5] 17 aug: Tropper 19 aug: Elvira Madigan Tänker någon lura mig? (hundköp)   [25] 7 jun: Tosty 8 jun: skrabbe En fundering ang. hundköp   [7] 2 jun: TinaN 7 jun: Tess2 Fundering kring nästa hundköp, lite tips och råd?   [15] 8 maj: Sandrajao 17 jun: Luss
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Schäfer | Shetland Sheepdog | Boxer | Jack Russell Terrier | Pudel
© 1998-2024 Enfinia AB