Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 januari 2019 av Lona i övriga hundfrågor
Re: Hundköp som gått fel

Ok, spara alla meddelanden (inspelade, mail, mess) så länge vilket är jättebra att ni gjort.
Sade säljaren någon gång innan köpet gjordes att hunden var frisk och har ni det i så fall dokumenterat? Kruxet är att det åligger köparen att undersöka "varan" efter eventuella defekter mm.Såvida ni inte har någon form av bevis från säljarens sida att hunden var frisk så är det alltså ni som skulle förvissat er om det.
Vem som står som ägare i Jordbruksverkets register har inte någon som helst juridisk relevans, det spelar alltså ingen roll om säljaren ändrat ppgifterna eller inte.


Jag tror ärligt talat att ni har svårt att få igenom ert krav via Tingsrätten. Risken är att ni står där med era förlorade 10 000:- plus rättegångskostnaderna (och det är INTE billigt!).
Även om ni skulle få rätt så är det förmodligen inte särskilt lätt att inkassera pengarna - det är knappast så att säljaren glatt hostar upp dem.


Det är heller inte till er fördel att ni köpt en hund som med stor sannolikhet är illegalt införd i landet även om det var i god tro. Det kanske inte är brottsligt(?) men såvida inte säljaren gett er falska papper så är det en nackdel för er.


Kort sagt, och jag vill inte låta för hård, så kan ni nog glömma de där pengarna. Även om det är säljaren som lurat er så har ni ärligt talat gjort en klantig affär. Så tråkigt att det gick som det gjorde, men stöd inte den typen av skumraskaffärer nästa gång.
(Det finns folk som sätter det i system, att blåsa andra på pengar när det gäller hundköp mm. Otroligt svårt att komma åt dem.)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Oense om hundköp, raskompromiss?   [16] 19 nov: Puddingpastejn 26 nov: Hrímnir Viktigt beslut angående hundköp   [3] 4 nov: username 5 nov: Hortensia Tänka på under och efter hundköp?   [5] 31 jan: JonnaNS 2 feb: bes Tips och råd inför hundköp (vinthund)   [22] 28 jan: Agar 29 jan: hundögon Råd och tips om hundköp   [9] 17 okt: Jonlin 7 jan: Ch791022 Rädd för framtida hundköp...   [5] 17 aug: Tropper 19 aug: Elvira Madigan Tänker någon lura mig? (hundköp)   [25] 7 jun: Tosty 8 jun: skrabbe En fundering ang. hundköp   [7] 2 jun: TinaN 7 jun: Tess2 Fundering kring nästa hundköp, lite tips och råd?   [15] 8 maj: Sandrajao 17 jun: Luss LYCKA!!! Hundköp på G, tjohoo   [13] 19 apr: Turbo 21 apr: Turbo
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Boxer | Labrador Retriever | Golden Retriever | Shetland Sheepdog | Dvärgpinscher | Pudel | Schäfer
© 1998-2019 Enfinia AB