Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 januari 2019 av Aliiz i skaffa hund (7 svar)
Att välja hundras

Hejj! Hoppas på att ni kan hjälpa mig att bli lite klarare i huvudet angående det här med att välja ras, även om det i slutändan är mitt eget val. 


Jag har under 3 års tid nu planerat att när jag fyller 18 och får egen bil ska jag också skaffa min första egna hund. Men där jag fastnar är att välja ras- det finns ju 1000 olika raser som passar mig. Ena dagen kan jag ha besämt mig för en flatte, men ju mer jag läser om den blir jag övertygad om att det ändå inte är min ras trots allt, Såå jag vill ha hjälp att sålla ut vilka raser som kan passa mig så att jag sedan kan gro mig in i rasen och tillslut bestämma mig. 


Min drömhund är Hovawart, men jag har kommit fram till att det nog är bäst att vänta med en sådan tills jag skaffar mig större hus med gård för den att vakta. Annars har jag mina andra favoriter, Dalmatiner, Flatcoated retriever och Australian shepherd. Detta blir min första hund. Jag har under de senaste åren skaffat mig ordentligt med erfarenhet av olika hundar och känner att jag har erfarenheten och kunskapen att ta mig an dessa raser, jag är bara fundersam om vilken ras som passar mig, här är några "krav" jag har, om ni vill veta mer om hur jag tänkt  mig är det bara att fråga!!


- Ska passa till det mesta, men främst som räddningshund då jag blivit väldigt fastbiten i just räddning (främst på land)  men vill även köra en del lydnad, rallylydnad, agility och massvis med långa skogspromenader och joggingturer.


- en aktiv hund med en tydlig av/på knapp


- medelstor- stor


- följsam och lättlärd, får gärna vara lite energisk, öppen mot nya människor, litet vaktintresse, öppen mot andra djur (litet jaktintresse)


- korthår eller långhår spelar ingen större roll :)


Har ni några förslag på raser jag kan kolla på eller har ni några funderingar som kan hjälpa mig med att välja? Har funderat på det här nästan konstant i 2år och har fortfarande inte kommit fram till något, ahhahah 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Aliiz och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin Att få valp men inte välja ut en!   [7] 12 jun: Magnoliadog 13 jun: Ayrin Vad för hundras?   [1] 28 apr: Emmagz 29 apr: Gurkans Tre hundra, olika flockledare?   [0] 30 dec: Humlan12 Hundras? ”Vakthund”, icke dreggel, låg energinivå   [4] 25 dec: samoa 30 dec: Wotan Val av hundras, se hit! :)   [1] 29 okt: Tidvatten 29 okt: Anneli Ny hundras, vilken?   [4] 6 okt: Fannyli 10 okt: Isx Vilken hundras passar mig?   [4] 5 sep: Vildvittran 11 okt: Vildvittran Vilken hundras passar?   [1] 23 aug: therealquithd 5 sep: Vildvittran
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Labrador Retriever | Sankt Bernhardshund | Schäfer | Berner Sennenhund | Cocker Spaniel | Rottweiler
© 1998-2020 Enfinia AB