Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 januari 2019 av ravencrimson i övriga hundfrågor (4 svar)
Behöver hjälp, tips och råd (långt)

Det är så att det började med att någon granne vem det nu är ringde anonymt till mitt hyresbolag och kom med en påhittad historia om att jag har 12 hundar hemma som skäller hela nätterna-vilket alltså inte är sant, det hände inte så mycket mer efter det och livet gick vidare.

Nu är det någon granne-som jag misstänker är samma granne som förra gången men eftersom det även denna gång är anonymt så kan jag ju inte veta säkert.

Saken är den att jag har fått ett vite på 1500 kr ifrån mitt hyresbolag, vilket dom grundar på att jag skulle ha rastat mina hundar (har 2 st) i en lekpark samt på innergård, och det finns en hundförbudsskylt där det står rastning förbjuden, dock har den skylten ej stått där hela tiden.

Men jag har inte gjort det överhuvudtaget, dom har inga bevis för det, samt så ändrade även hyresbolaget sin historia i ett mail där dom skriver att dom inte har skrivit att jag skulle ha varit i en lekpark, fast det är precis så dom har skrivit.

Däremot så har jag vid ett tillfälle stått med min 8 veckors valp vid gräsmatta medans jag väntade på skjuts för jag skulle iväg, men han gjorde ingenting, varken kissade eller bajsade, och varken grävde eller annat, så ingenting är alltså förstört. Och vi stod alltså på en gräsmatta, utanför lekparken....

Jag har verkligen ej rastat någon hund vare sig i en lekpark eller på gräsmattan där.

Jag har kontaktat en jurist angående detta med och rådfrågat och hon skrev att mitt hyresbolag inte har någon lag att luta sig emot eller har någon befogenhet att utfärda böter, rent rättsligt så betyder en hundförbudsskylt ej något.

Samt om det står nånting vad gäller hyresavtalet alt. att de hänvisar till ordningsföreskrifterna i min kommun, men vare sig i hyresstadga eller i den kommunen jag bor på står det att man får böter för att man inte har rastat sin hund.

Det står att 19§ Fasta föroreningar efter hundar skall plockas upp på samtliga offentliga platser, men utöver det står det ju ingenting, samt i hyresstadga så finns det inte ens något om hundar eller djur överhuvudtaget av vad jag kunde läsa.

Jag tycker detta känns förjävligt då jag inte har gjort något fel och jag har bestridit fakturan men hyresbolaget låter fakturan kvarstå så detta kommer mest troligt gå upp till tingsrätten.

Jag behövde skriva och få råd och tips....


Som medlem kan du här läsa lite kort info om ravencrimson och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp mig om ni kan tack   [2] 2 aug: O¿¶ 3 aug: Torparinnan Hjälp! Böld efter fästingbett   [5] 15 jun: Victoriaa98 17 jun: hundöga återkomst Hjälp med social träning   [1] 13 jun: pauline 13 jun: Svea58 Hjälp med Armbågsledsdysplasi   [1] 22 maj: Mange_london 23 maj: Ayrin Hunden vill bara ut, hjälp!   [4] 16 maj: doglight 8 jun: BushundenL Hundägare i behov av hjälp.   [9] 8 maj: hardyb 12 maj: Voff 92 Hjälp med val av ras!   [11] 22 apr: AngieSroka 13 maj: Juno Behöver hjälp med operation av min hund   [8] 5 apr: gooterock 11 apr: AndyPandy Hjälp/råd höftproblem?   [9] 20 mar: Tivolitjejen 20 mar: Tivolitjejen Behöver hjälp med social träning Helsingborg   [0] 18 mar: Bambikill
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Schäfer | Golden Retriever | Chihuahua | Boxer | Finsk Lapphund | Fransk Bulldogg
© 1998-2019 Enfinia AB