Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 februari 2019 av future i skaffa hund (4 svar)
Hund för Freestyle och Lydnad

Hejhej.
Har erfarenhet av papillon, men känner att jag vill ha en lite tyngre hund (10-20kg, men absolut inte tyngre än 30). Jag har tränat freestyle, lydnad i många år och är nybörjare i agility. Älskar att vara ute, och är det för det allra mesta.Det är jag och sambon; vi bor på Teneriffa med hus och trädgård med ”småorts”-känsla. Nära till naturen med bil. Jag jobbar 25h/vecka, och vi har sambons föräldrar intill som vill ställa upp som lunchpromenadkompis.Jag vill ha en hund som är lättlärd, men som inte behöver arbeta flera timmar om dagen – utan är mer fokuserad på varierad psykisk och fysisk träning ca 2h dagligen (exkluderat vanliga promenaderna under morgon och lunch). Jag arbetar även alltid vardagslydnad med mina hundar var gång tillfället kommer; och gillar följsamhet och vill ha en som är villig att lära och lyda och som tycker sånt är kul. Men önskar även en hund som gillar att gosa invid mig på sena kvällarna.Ingen terrier, och heller ingen hund med stark jakt- eller vaktinstinkt.
Jag har kollat på valltyper, men även Japansk spets och Shetlands Sheepdog. Men kommit fram till att jag inte har någon aning vilken som är rätt.


Har inga problem med fällning, men vill inte ha en hund som behöver trimmas; utan bara behöver kammas max 1-2gånger i veckan.
Jag har läst och letat under ett X antal månader; men hittar inte riktigt ”min” hund. Och svårt att åka och hälsa på uppfödare när det inte finns så mycket att välja på här på ön, tyvärr, annars hade det varit guld.


Så om någon har några förslag på vilken hund som skulle kunna passa mig; och vilken som inte skulle passa av valltyperna; så kom gärna med förslag. Jätteuppskattat. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om future och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Omplacerad unghund - lydnad, koppel m.m   [5] 21 maj: Tikki 23 maj: Ginza Schäfertik Startklass lydnad   [9] 11 sep: Mira och Esther 10 jan: Ayrin Tips på freestyle   [1] 18 jun: Mira och Esther 18 jun: aenima Hund med driv till lydnad/spår   [0] 21 sep: Nyny Berner sennenhund som SAR/sök avancerad lydnad   [8] 27 jun: Nikkenyfiken 29 jun: Nikkenyfiken Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Freestyle kurs!!   [0] 18 dec: Mira och Esther Freestyle SM och musik   [2] 6 sep: Mira och Esther 8 sep: Lona Belöning och lydnad.   [2] 11 jun: gurkemja12 12 jun: gurkemja12 Börja träna lydnad & freestyle.   [3] 13 aug: angelica. 15 aug: Lokatten12
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB