Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 februari 2019 av Ramboo i sjukdom & hälsa (6 svar)
Hjälp med magproblem!

Förlåt för ett långt inlägg men jag skriver här i hopp om att någon har varit med om liknande och kan komma med någon form av hjälp/svar eftersom veterinären har gjort allt de kan och ändå inte hittat felet. 


Jag vet dock knappt var jag ska börja...


Jag har en Golden retrieverhane på snart 3 år som under ca. 1,5 års tid regelbundet har fått åka akut till veterinären p.g.a. illamående och "sväljattacker" vilket resulterar i gasbildning och närapå magomvridning varje gång.


Dessa episoder kommer med ca. 2 månaders mellanrum hittedags och helt utan förvarning. Han är som en tickande bomb, han mår jättebra och är jättepigg och sen helt plötsligt börjar han svälja hårt, upprepat, som i panik, och salivera så hela golvet blir blött. Några av gångerna har det varit i samband med att han nyss har ätit men inte varje gång. Det varar i minst 24 timmar men det mesta av gasen brukar försvinna om han spyr.


När han väl spyr så kommer det upp med tryck, som en explosion, men oftast helt utan matrester även om han nyligen ätit. Han spyr aldrig annars, rapar sällan och fiser ALDRIG! Jag har inte träffat på en hund som aldrig fiser förut.


Vet. har tagit alla möjliga prover, gjort gastroskopi och ultraljud men inte sett något stort fel på magen annat än att det varit lite irriterat. Under gastroskopin, i början på november 2018, så hittade de dock inflammerade och blodiga tonsiller, vilka opererades bort, och vi hoppades alla att han skulle bli bättre. Men icke...


Han äter RC gastro intestinal, blötlagt, 8 små mål per dag. Han får Ranitidin (mot sura uppstötningar) och Minifom (mot gasbildning). 
Efter tonsilloperationen provade vi på inrådan från vet. att sakta byta foder till Magnusson Grain Free, samt sluta med medicinen men han fick en ny "attack" veckan innan jul. Sedan dess är vi tillbaka på RC, ranitidin och Minifom.


Han har även testats negativt för Myasthenia Gravis.


Under gastroskopin så nämnde de att han hade mycket hår i tarmen. Han slickar/gnager ibland på bakdelen när han bara ligger och inte har något att göra och vi brukar säga till honom, då slutar han oftast (han är röntgad HD A, ED 0). Kan hår i magen ställa till såna här problem? Det finns ofta mycket hår i avföringen dagen efter han har varit dålig och det är det enda sambandet vi kan se mellan alla dessa episoderna. 


Han är en tillsynes mycket lugn hund. Han reagerar dock på om jag är stressad eller ska iväg på något och vi har därför provat Adaptil i 2 månader men inte märkt någon skillnad.


Han äter INGET annat än sitt foder. Han har heller aldrig haft några problem med avföringen, utan bajsar ca. 1gång per dag.


Anledningen till att jag skriver är för att han blev dålig igen under förra veckan och som tur var spydde han tidigt denna gången så vi slapp till veterinären. Vet. har dock sagt att de inte kan göra mer för honom annat än att hålla kvar honom för uppsikt eftersom vi har så lång resväg. Nästa steg blir att bli remmiterad till en specialist isåfall.


Jag mår så dåligt och kan inte tänka på annat än "när händer det nästa gång och hur kommer det gå då?". 


Är det någon som har erfarenhet av något liknande? Jag är glad för alla tips jag kan få!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ramboo och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Dobermann | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB