Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 februari 2019 av Maria&Scilla i skaffa hund (1 svar)
Tips och råd, kan jag skaffa hund nr2?

Hej,


Obs! Långt inlägg.


Jag har en dansk-svensk gårdshundstik, Scilla, på snart 7 år. Hon är fantastisk på alla sätt och vis när det kommer till människor men inte lika härlig när det kommer till andra hundar. Hon är extremt selektiv med vilka hon gillar och funkar med, och helt ärligt så visar hon ett ganska så aggressivt beteende med de flesta hundar.


Mycket grundar sig nog i att hon har ett stort resursförsvar där även människor ingår som resurs. Har gått till en hundpsykolog en gång som sa att hon trodde att Scilla gillar att bråka (att hon går igång på det). Jag tror det också stämmer delvis, för det handlar inte alltid om något att vakta (vad jag har uppfattat). Hon är inte heller arg på alla hundar hon möter och hon har aldrig som tur är bitit någon (peppar, peppar). Jag är extremt restriktiv med vilka hundar hon får umgås med, det är sällan hon får ens hälsa på andra hundar, hon är alltid kopplad på promenader. Det är så varierande hur hundmötena går när hon väl får hälsa. Ibland kan hon nosa/lukta och sen plötsligt testar hon att sätta på plats, ibland flyger hon pang på utan att lukta och känna av vad det är för hund. Ibland kan hon umgås med en hund, och sen går den andra hunden fram till en person (kan vara en person hon precis träffat) för att bli klappad och då flyger hon på fly förbannad. Och hör och häpna ibland funkar det alldeles utmärkt! Både med lek eller bara allmänt umgås i samma sällskap. 


Hon går på hunddagis och har gjort sedan 5 månaders ålder. Hon har alltid varit en tuff liten tjej men det här aggressiva beteendet är något som har vuxit fram med tiden. Det började med andra småhundar (hon var runt 6-7 månader då), och höll i sig så länge, men gick sedan över till stora hundar också. Hon har noll känsla för sin storlek... Hon gick på ett dagis från 5 mån till 2-årsålder, sen flyttade vi till en annan stad och då gick hon på ett dagis där från 2-5 års ålder. Nu är hon tillbaka på sitt första dagis igen då vi flyttat tillbaka och har gått där sen 1,5 år. Hon har alltid trivts på dagis. Nu sitter hon med en storpudelhanne som hon tycker om, och personalen har det senaste året sagt att hon funkat med 2-3 andra hundar av varierande storlekar (yay kompisar!).


Min dröm har alltid varit att kunna ha två hundar samtidigt, men med tanke på hennes beteende har jag intalat mig att det aldrig skulle gå. Men nu när det har gått så bra på dagis (det är ju inte många men det är ju fler än noll) så har hoppet öppnats upp lite. Jag blir bara så osäker på om Scilla verkligen skulle uppskatta en hund i hemmet eller om det är egoistiskt av mig? Jag har ju sett hur kul hon kan tycka det är att leka med andra hundar (även om det var länge sen hon fick chans att springa runt fritt med en annan hund, annat än på dagis). Men jag är rädd att hon ska bli svartsjuk och inte acceptera att valp ska komma in ( känns lite siså där att chansa...). Hon blir 7 i år och det är tidigast om något år som jag känner att det skulle passa med en valp isf. 


Mina frågor till er är:


1. Är det idiotiskt ens av mig att tänka tanken på en till hund? Ska jag helt enkelt acceptera att hon vill vara ensamhund? 


2. Någon som har introducerat en valp, när ni haft en hund som inte varit förtjust i andra hundar? Hur har det gått, hur gick ni till väga? Tog det lång tid innan de accepterade varandra?


3. Några tips och idéer om jag skulle köpa en till hund, hur kan jag gå till väga på bästa sätt isf?


4. Tror ni att hon kanske kommer vara för gammal för att acceptera en till hund? Om hon är runt 8-10 år när det sker. 


Blev ett långt inlägg. Men känns som att då tankarna börjat snurra, att det kan vara bra med lite input. 


Vill bara inflika, att förutom problemet med det hundsociala, så är hon en fantastisk hund på alla sätt och vis :) 


/M


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Maria&Scilla och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
skaffa en schäfer   [6] 3 apr: Dimma 2 maj: AliceSven skaffa hund men kan ej enas om ras!   [5] 24 mar: Citronskalet 30 mar: Ayrin Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Skaffa Hund - Pudel   [8] 7 sep: Hugo. 7 sep: Hugo. Funderar på att skaffa hundlucka, tips?   [4] 3 sep: Havsfruen 6 sep: Lona Skaffa finsk lapphund?   [10] 1 jul: tant gredelin 26 aug: tant gredelin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Border Collie | Jack Russell Terrier | Bearded Collie | Golden Retriever | Yorkshireterrier | Schapendoes
© 1998-2022 Enfinia AB