Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 mars 2019 av Voff 92 i sjukdom & hälsa
Re: Hjälp med magproblem!

Som en redan nämnt så ställer mycket hår till det i en hunds mage, jag vet inte om det jäser men har du sett hårboll från katt eller blött upp hundhår och tryckt ihop det så blir det både kompakt och hårt om det ska ut genom tarmarna, desutom fastnar det lätt och ger spykänslor och saliv som du nämner.


Katter är mer gjorda för det men de med mycket päls likt min Norska skogskatt och fällperioder så måste vi borsta för han får knappt upp hårbollarna annars.


Att din hund biter bak mot bakbenen är ett symtom på att den har ont nånstans, biter den loss håret eller fäller massor?


Jag skulle borsta hunden dagligen och ta på en mjuk ring som funkar likt tratt runt halsen så den inte kan nå bakdelen just nu.


Är hunden orolig så är det också ett symptom att nåt är fel, eller har ni en nervig individ menar du?


 


Det jag reagerar på är fodret du gett hunden, RC och Magnusson är inga bra foder i min mening med mycket majs och säd som ger magproblem och gaser. Speciellt om din aldrig fiser eller rapar för det gjorde verkligen min när jag provade RC en tid.


Jag tipsar om foder med ris och kyckling eller fisk som är milt för magen, hög kötthalt är bra men inte dem med pumpa och annat konstigt för din just nu tex undvik ACANA fodret just nu.


Sen får du verkligen byta foder långsamt, kanske ge dubbelt länge och öka väldigt lugnt.


Kan tipsa om Carrier grain free som har bra innehåll och alla deras foder är milda för magen, bara light fodret har mycket majs men annars mycket kött i.


Lycka till!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Dobermann | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB