Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 mars 2019 av Voff 92 i sjukdom & hälsa
Re: Hjälp med magproblem!

Som en redan nämnt så ställer mycket hår till det i en hunds mage, jag vet inte om det jäser men har du sett hårboll från katt eller blött upp hundhår och tryckt ihop det så blir det både kompakt och hårt om det ska ut genom tarmarna, desutom fastnar det lätt och ger spykänslor och saliv som du nämner.


Katter är mer gjorda för det men de med mycket päls likt min Norska skogskatt och fällperioder så måste vi borsta för han får knappt upp hårbollarna annars.


Att din hund biter bak mot bakbenen är ett symtom på att den har ont nånstans, biter den loss håret eller fäller massor?


Jag skulle borsta hunden dagligen och ta på en mjuk ring som funkar likt tratt runt halsen så den inte kan nå bakdelen just nu.


Är hunden orolig så är det också ett symptom att nåt är fel, eller har ni en nervig individ menar du?


 


Det jag reagerar på är fodret du gett hunden, RC och Magnusson är inga bra foder i min mening med mycket majs och säd som ger magproblem och gaser. Speciellt om din aldrig fiser eller rapar för det gjorde verkligen min när jag provade RC en tid.


Jag tipsar om foder med ris och kyckling eller fisk som är milt för magen, hög kötthalt är bra men inte dem med pumpa och annat konstigt för din just nu tex undvik ACANA fodret just nu.


Sen får du verkligen byta foder långsamt, kanske ge dubbelt länge och öka väldigt lugnt.


Kan tipsa om Carrier grain free som har bra innehåll och alla deras foder är milda för magen, bara light fodret har mycket majs men annars mycket kött i.


Lycka till!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Böld efter fästingbett   [5] 15 jun: Victoriaa98 17 jun: hundöga återkomst Hjälp med social träning   [1] 13 jun: pauline 13 jun: Svea58 Hjälp med Armbågsledsdysplasi   [1] 22 maj: Mange_london 23 maj: Ayrin Hunden vill bara ut, hjälp!   [4] 16 maj: doglight 8 jun: BushundenL Hundägare i behov av hjälp.   [9] 8 maj: hardyb 12 maj: Voff 92 Hjälp med val av ras!   [11] 22 apr: AngieSroka 13 maj: Juno Behöver hjälp med operation av min hund   [8] 5 apr: gooterock 11 apr: AndyPandy Hjälp/råd höftproblem?   [9] 20 mar: Tivolitjejen 20 mar: Tivolitjejen Behöver hjälp med social träning Helsingborg   [0] 18 mar: Bambikill Hjälp med 6-månaders valp   [7] 15 mar: Tarek 17 mar: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Dogo Argentino | Dobermann | Lagotto Romagnolo | Dalmatiner | Golden Retriever | Landseer
© 1998-2019 Enfinia AB