Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 mars 2019 av Voff 92 i övriga hundfrågor (4 svar)
Senior hund och lite konstigt beteende?

Märkt att min lille hund ändrat sig en hel del bara sista året. Han är nu 13år och blir 14 nu i sommar så inte så konstigt kanske, men är min första hund och allt är nytt med senior hund.


Främst har magen ballat ur nu sista året, han blev hård och upplåst ifjol men med veterinärens råd och läsa på räckte mjuk kost och bättre rutiner till motion mycket. Men nu är han svår att få i morgonmålet och han är mer hungrig på kvällen så vet inte om jag borde ändra mattiderna eller låta bli?


Först nu märks lite förändringar i rörelserna så lär få ta en ordentlig seniorkontroll snart så allt är ok.


 


Men det svåraste är hur hans beteende är väldigt olika från dag till dag. Ibland lik en valp på nytt, ibland sur och anti, ibland dålig fokus och rörig, ibland sover mest. Tycker inte hörsel och syn är så illa än men det kommer kanske.


Han bodde nu i veckan med mig mera i lägenhet i mindre samhälle som första dagen gick jättebra på en promenad men sen blev han väldigt anti och det höll i sig. Jag fick dra i honom en del för kvittade hur jag lockade så gick han sin egen väg och det blev inte kul för nån av oss. Då har han varit där rätt mycket sista året ändå så är inget nytt för honom. Han visade att han ville åka bil hela sista dagen med att titta på sin väska mycket och mig, sen blev han överlycklig när vi åkte till mina föräldrar på landet där han växt upp i hus och stor tomt.


Han var då väldigt sur på kvällen och när jag skulle visa ett nytt täcke på honom tjöt han och nafsade men när jag lät honom vara en stund var det sen inga problem, han sov tidigt och hårt under natten.


Idag har han sovit hela förmiddagen utan frukosten och nu ätit lunchen när jag lagt på kokt ris på torrfodret. När han kom ut utan täcke i snöregnet rusade han likt kor på vårbete och hoppade likt hästar sparkar bakut i trädgården. Tjohoooo. Ungefär och jag blir orolig för skador när han inte verkar förstå sin ålder och hopp på trappan kan bli fel.


Att han då hade gått lite konstigt och anti i samhället igår kunde man inte alls gissa och min oro att han fått ont i tassarna är nog obefogad nu.


Men är detta normalt för äldre hundar?


Nu sover han igen nöjd efter sitt rus ute och magen gurglar med maten.


Försöker läsa på men står mest om sjukdomar en äldre hund kan få än hur de är över lag. Jag vet att min alltid varit olika i sin ork till motion efter vad han gjort tidigare etc men inte såhär extremt.


Kan nya dofter och asvalt med saltet varit en orsak?


Är väldigt ställd vad som gör honom så sur när han inte visar smärta någonstans annars...


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Senior blandras med SLO   [4] 12 mar: encor3sw3 15 mar: pipilotta Efterlyser Doggy Senior, Örebro   [4] 29 jan: pipilotta 30 jan: pipilotta Problematiskt beteende?   [3] 14 apr: teasson 14 apr: aenima Parning och konstiga beteende   [2] 21 mar: BandogK9 21 mar: BandogK9 Hund ändrat beteende   [2] 30 sep: Humlan12 14 okt: KristinaB Kastrerad hane. Ändrat beteende   [5] 11 jun: Smisslan 27 jul: Mira och Esther Nytt beteende - uppvaktade annan hanhund   [2] 4 jan: annord 9 jan: Draghund Beteende förändring hos hund.   [4] 24 sep: Dachshund 27 sep: Svea58 Gjort undersökning av hund m. aggressivt beteende?   [4] 9 jun: Lollo272 10 jun: Draghund 4 månaders valp från Ryssland beter sig konstigt   [2] 13 mar: Emmapaw 14 mar: Puddingpastejn
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Fransk Bulldogg | Dvärgpinscher | Schäfer | Rottweiler | Labrador Retriever | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB