Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 mars 2019 av Lindamarita i skaffa hund (1 svar)
Welsh springer spaniel som aktiv sällskapshund?

Hej! 


Velat skaffa hund länge men varit tvungen att vänta in rätt läge. Jag har erfarenhet av labrador, samojed och collie och har börjat träna lydnad och agility. Sen håller jag på att träna spår med en underbar blandis. Har alltså en del hundvana men aldrig ägt en egen  hund. 


Funderade först på en retriever (golden eller labbe) då jag tycker om labbarnas fokus. Dock tycker jag dem saknar den energinivå jag tycker om. Samjoden är helt fantastisk vad gäller energi, den tar aldrig slut, dock har hon inte så starkt driv att jobba på samma sätt som labben och skäller mkt. Blev kär i blandisen som både är extremt lyhörd och har mkt energi och lite flammsig (tycker det är charmigt). 


Har kollat runt efter ras och fastnat för Welsh springer spaniel. De verkar passa mig men vill gärna veta mer om rasen. Hade velat träna agility, spår och lydnad samt nosarbete och apportering. Hade gärna tävlat på lägre nivå i en av grenarna men spelar inte någon större roll vilken (får bli den hunden tycker är roligast). I huvudsak är jag ute efter en sportig allroundhund att träna med 1-2 gånger i veckan (ej var dag) förutom hjärngympa samt promenera mkt med både i stan o skog. 


Hur upplever ni som har Welsh springer spaniel att de är att träna med? Har de lätt att fokusera och har de ett arbetsdriv? 


Om man inte tränar en kortare tid blir de hyperaktiva eller klarar de sig med promenader o hjärngympa under den tiden?


Läst att de är svåra under valptiden, på vilket sätt? 


Har de lätt för att börja skälla? 


Hoppas någon har lite input :)  


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lindamarita och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hårar en cocker spaniel?   [2] 30 sep: Ches 9 okt: Frallorforlife En sällskapshund som inte kräver så mycket   [21] 29 sep: Rednil 8 okt: Lona Valp som springer hem   [4] 28 maj: Sussane 1 jun: Sussane Springer spaniel eller Welsh?   [2] 25 apr: Adina E 25 apr: Puddingpastejn Hur aktiv hund kan jag ha med detta schema?   [6] 8 apr: Cragdog 9 apr: Ayrin Cocker spaniel till äldre par?   [2] 31 dec: fridajohanna97 31 dec: aenima Valp 4mån springer efter bilar   [1] 19 okt: Chin86 19 okt: aenima Bästa täcket för spaniel som lätt får vattensvans?   [2] 12 sep: C-HD 12 sep: Ayrin Fd aktiv medlem här (Ullis Party), vart hänger man   [1] 18 mar: ATS 19 mar: Anneli Welsh springer spaniel under träning   [0] 11 mar: Lindamarita
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Karelsk Björnhund | Chihuahua | Boxer | Schäfer | Finsk Spets | Jack Russell Terrier | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2020 Enfinia AB