Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 mars 2019 av Bambikill i skaffa hund
Re: Hur mycket begränsar en hund livet?

Glömde säga; när ni i så fall kollar upp hundvakter/dagis/pensionat - se till att vara noggranna. En vettig person tar inte illa upp av att ni vill träffa dem flera gånger för att se hur de är med er hund och få en uppfattning om dem som person. Jag har bjudit hem flera ägare för att de ska få se hur hunden har det om de är oroliga i början. 


Jag ser även till att vi har en dialog om hur jag hanterar hundar, om de har specifika önskemål eller "förbud", vad för regler som gäller (Exempelvis; jag tar inte emot hanhundar om de inte är kastrerade, väldigt unga eller väldigt undergivna och då vill jag ändå testa ordentligt först i.o.m. min hanes dominans som blir aggressiv i fel situationer. Tikar måste passas av annan under löp om de inte är kastrerade. Hunden måste vara vaccinerad och avmaskad/maskkollad eftersom vissa problem kan sprida sig till katt också. De måste vara 100 % kattsäkra och om hunden inte är försäkrad tar jag inget som helst ansvar för eventuella incidenter. Jag vill även träffa hunden minst ett par gånger innan jag avgör om den passar in hos mig och min flock. Endast rastning är mycket lättare, få hundar är komplett dysfunktionella under promenad).


Då kan båda parter vara trygga :) 


Likaså bör man kolla runt efter åsikter om pensionat och gärna besöka dem och verkligen kolla runt. Jag har hört om pensionat som varit guld, medan jag hört skräckhistorier om andra, där hundar faktiskt dött till följd av dålig skötsel. (Överhettning, försummelse att ta den till veterinär vid livshotande tillstånd).


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Bambikill och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
min tik har mycket mjölk   [1] 11 okt: ingridpetersson 17 okt: Dimma Hur mycket ska man betala för en labrador valp?   [5] 26 sep: Camio 27 sep: my flatcoats Mycket fällande och ny soffa.   [4] 6 sep: angelica. 6 sep: Lona Valp gnäller mycket   [1] 15 aug: Lolli12 16 aug: aenima Mindre ras med mycket GO!   [2] 11 nov: Elizo001 27 nov: -Aslan pwd- Hur mycket motion vågar jag ge min chihuahua?   [4] 7 okt: lillamini 8 okt: hundöga återkomst Hund som dricker för mycket   [4] 23 sep: Lolli12 24 sep: TindraFreya Valp som skäller mycket   [4] 28 aug: hejsansvejsan 28 aug: hejsansvejsan Hur mycket kostar det att ha en hund?   [14] 24 aug: doggos 29 aug: EWN64 jobbig unghund stressar upp sig för mycket?   [5] 19 aug: username 21 aug: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Dvärgschnauzer | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever | Boxer | Dvärgpinscher
© 1998-2019 Enfinia AB