Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 april 2019 av Hundensmatte! i sjukdom & hälsa (6 svar)
Plast fastnat mellan framtänderna på hunden!

Hej!


I söndags(4 dagar sedan) så hade min busiga Jack russel en plastbit i munnen. Tunnt plast från cigarettpaket, det som sitter utanpå som man drar av. Jag tog bort den från honom men drog då så att den gled vid hans framtand och en liten bit har nu fastnat där. Han är 7 år, har alltid energi som en valp.


Han mår bra, och verkar inte vara påverkad av detta alls, han springer runt, leker, jagar, drar i kopplet och skäller.


Men vi får inte bort den här plast biten då han hela tiden vrider o har sig, han låter en inte peta i hans mun alls. Och han gillar absolut inte veterinärer, det är ett helvete att gå till veterinären med honom. Han blir agressiv och försöker bita allt och alla, inklusive mig. Han kan även gå på mig när jag drar honom till mej när vi är ute på promenad och det kommer en hund som han inte gillar alls.


Så jag har försökt peta ner plasten lite, och hårt men det går inte, Man måste nog öppna upp munnen och dra den från "gommen" ut till tänderna. Men det skulle han aldrig låta en göra, han försökte bita mig sist när jag försökte få bort det.


Vi har försökt få bort den med tandborste, men samma där..drar sej undan och det går inte. Vi har försökt lägga lite olivolja och omega3 pulver på tandborsten så att han ska gilla det, men han vill bara slicka på tandborsten, går inte att stoppa in tandborsten i hans mun.


Så vad tycker ni att jag ska göra? Han mår inte dåligt av att ha den där som sagt. Men jag är orolig att det blir inflammerat.


Enda sättet skulle isåfall vara att ge honom narkos hos veterinären, för att få bort en liten plastbit. Kan man ens göra det?


Snälla inga påhopp, jag har försökt vara en sån bra matte som möjligt och vi har tränat honom sen han var valp. Men det är som att han glömde bort allt när han blev cirka 2-3 år. Han brukade aldrig skälla på saker, vi brukade alltid belöna honom vid bra beteende. Han brukade få leka med andra hundar. Vet inte vart det gick snett..men jag älskar honom mer än allt, och vill honom det bästa även om han kan bete sig som ett odjur. Men när han är hemma är han världens ängel..


För övrigt äter han kortison mot kronisk hosta, vilket kan göra honom mer paranoid/orolig. Annars mår han som sagt, toppen.


Lite osäker på om detta ska vara i sjukdom och hälsa eller vård och skötsel..


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hundensmatte! och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur ska man rasta hunden?   [9] 2 jun: mojji 4 jun: mojji Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Hunden blir påkörd av en moped   [3] 18 aug: Doglover83 18 aug: Ayrin Kommandon hunden kan   [4] 14 nov: Geka 18 jan: Pommes Mandolin Är vår border collie kort, mellan eller långhårig?   [3] 12 nov: Hundvovve 13 nov: Gurkans Träna slalom mellan benen med valp?   [4] 9 nov: cavo 10 nov: Ayrin Att sälja hunden   [6] 25 okt: Omakha96 25 okt: aenima Vad gör man när hunden inte lyder vid inkallning?   [15] 6 apr: Laban76 8 apr: Laban76 Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)   [7] 29 jan: Chocolate AK 17 apr: BondBrud Hjälpa hunden slappna av inne   [2] 20 jan: Tessi11 26 jan: LouisLouis
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Flatcoated Retriever | Eurasier | Engelsk Bulldogg | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Dvärgschnauzer
© 1998-2024 Enfinia AB