Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 april 2019 av Voff 92 i övriga hundfrågor
Re: Skillnad på BT, JRT och CT raserna?

Jag har bara mött en Cairnterrier närmare och den var isf inte alls rastypisk, allvarlig och distanstagande med hög jakt efter även klövdjur och fick mycket motion men var ändå dragande och flåsande i kopplet som inte kunde gå lös. Den var annars fin i formen mot andra Cairn jag bara sett som var långa i ryggen likt tax nästan. Sen är de ju väldigt grova och lågställda.


Jag har kollat en del på norfolk som är lik min hund idag i storlek och mer mot sällskapshund hållet med hängande öron som jag gillar, men är också så lågställd och väl liten.


Utan lockas mer av border eller större terrier isf. 


Träffat väldigt härliga terrier i Westie och Foxterrier med lagom energi och väldigt glada mot alla, kanske lite svårare mot andra hundar dock.


Border lockar när den ska vara en lättare terrier som trivs i flock men finns säkert olika individer. 


Annars får jag väl tänka om igen att terrier inte passar mig, men nåt gör att jag återgår till terrier gruppen hela tiden och jag har mött flest terrier än några andra raser.


Jag skulle hellre ta en högenergi och ettrig terrier än en vek , lättstressad och skrämd hund som jag sett i många andra raser. Min egen är väl överkänslig i all hantering som jag hört är rastypiskt i Bichonsläktet och det vill jag inte ha igen, därför har vallhund lockat mindre även om de följer lättare och jobbar enklare ihop med föraren.


Jag har nu fått valt bort mycket för att min hund inte orkar och inte vill saker så tror motion och jobb inte är problemet med en annan hund, men är oerfaren av mer energi hund förstås.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skillnad på raserna?   [5] 14 mar: Isken 14 apr: ildikoLA Skillnad på tävlingslydnad och brukslydnad?   [1] 30 dec: lovisaa94 7 jan: bes Vad är skillnad när hundar "säger ifrån" och bråk?   [2] 18 jun: Emmksthlm 18 jun: hundöga återkomst Skillnad på retriever   [0] 20 apr: AlexandraJ Skillnad mellan Golden och Labrador   [1] 22 feb: SandraCarlsson 22 feb: Milla Svensson Test: Ser du skillnad på en varg och en hund?   [3] 29 nov: traktorn 29 nov: Torpedtass Gissa raserna :)   [9] 5 nov: bamiisa 8 nov: Lill-fia Skillnad i kalorier?   [1] 5 okt: Uems 6 okt: Scherzi Skillnad på irländsk och amerikansk?   [0] 15 jul: wheatenterrier Skillnad på jaktgolden vs, jaktlabbe   [2] 5 jun: vazz 11 jun: Lonewolf89
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Jämthund | Irish Softcoated Wheaten Terrier | Eurasier | Flatcoated Retriever | Hamiltonstövare | Engelsk Bulldogg
© 1998-2024 Enfinia AB