Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 maj 2019 av AlexandraE i skaffa hund (4 svar)
Första hund (mellanstor/stor)

Hej,


Det är snart dags för mig att skaffa min första hund (så taggad!!) och har fått tips av vänner och bekanta men behöver mer inspiration på lämpliga raser.


Jag är själv väldigt aktiv och vill gärna ha en energisk hund som svarar på min energi. Spenderar mina helger utomhus och vill ha en hund som jag kan springa med och träna i något som är lämpligt för rasen (spår, apportering, etc). Funderar på att ta jaktlicens men det är ingenting som är säkert. Kommer att ta hundens behov seriöst och se till att gå på kurser i lydnadsträning etc. då jag vet att det är viktigt och att jag har mycket att lära. Hunden ska även fungera med min vardag. Jag kommer realistiskt kunna promenera/träna/aktivera timmen 1h-1.5h på kvällarna.


Andra egenskaper är att den ska ha ett tydligt av/på, den får gärna vara enmanshund och kunna vara ensam men jag tror att en del av det kan tränas.


Vill gärna ha en mellanstor/stor hund och helst korthårig. Det viktigaste är att den mår bra av det livet jag lever.


Den rasen jag har funderat på är Vizsla, då mitt ex hade en fantastisk korthårig vorsteh men är rädd att jag inte kan aktivera Vizslan tillräckligt i min vardag, och försöker då hitta något som passar mig bättre. Har fått förslag på Amstaff (har dock läst att det är en svår förstahund), korthårig Collie och har även funderat på Springer Spaniel.


/Alexandra


Som medlem kan du här läsa lite kort info om AlexandraE och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Första tävlingen   [6] 7 okt: Maldah 11 okt: Maldah Tips om första hund till familj   [9] 5 okt: Trientalis 11 okt: Ayrin Vilken ras?Glad, pigg, mellanstor (kanske grupp8?)   [7] 10 sep: Camido 13 sep: Ayrin Tror att första stadiet av valpningen är igång!   [0] 19 jul: April25 Ska på min första utställning om 1 veckor   [14] 28 maj: BullandBear 31 maj: Draghund När klippa pälsras för första gången?   [2] 9 jul: Janna77 10 jul: -Aslan pwd- Första hunddejten :)   [4] 12 jun: Svea58 29 jun: Frallorforlife Söker tips på mellanstor/större hund   [4] 28 maj: Budi 3 jun: Anneli Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Skaffat min första hund   [6] 29 jun: Peter21 30 jun: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Grand Danois | Golden Retriever | Labrador Retriever | Chihuahua
© 1998-2024 Enfinia AB