Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
30 juni 2019 av Lona i aktiv med hund
Re: Skaffat min första hund

Vet du något om hennes förflutna och hur hon har haft det tidigare? Varför omplacerades hon? Det är klart att man ändå får bedöma från individ till individ hur de ska tränas och hanteras, men det är rätt stor skillnad på att ta över en hund från ett bra hem (även om den är ouppfostrad) än om den har massa hemskheter i bagaget.


Det är ingen lätt mix du har skaffat så det är bra att du har kontaktat en instruktör. Var dock lite kritisk i början, det finns suveräna instruktörer men sedan finns det både rövhattar och stolpskott som man ska akta sig för. Glöm det där med att "visa vem som bestämmer", "du ska vara ledaren" och att han ska "underkasta sig". (Med andra ord, titta inte på Cesar Milan utom i avskräckande syfte på hur man INTE hanterar en hund, i synnerhet inte en hund med de egenskaperna som din troligen besitter.)


Att "ta tag" i en sån hund bäddar för bekymmer och lär sluta med en spruta, antingen hos veterinären för hunden eller på akuten för dig.


Självklart menar jag inte att hunden ska få göra vad den vill! Tvärtom, det är jätteviktigt att få den att lyssna på och vilja SAMARBETA med dig. DÄR ligger en enormt viktig bit, du måste förtjäna din hunds respekt - annars lär den ge dig fingret.


Var konsekvent, har du sagt ett kommando (och du är säker på att hunden kan det, även i en svår situation) så är det det som gäller! Med andra ord, har du sagt "sitt" medan du tar på kopplet för att gå ut så är det "sitt" som gäller ända tills du säger något annat. Just den situationen är faktiskt rätt bra att träna på, hunden får inte gå ut förrän den sitter ordentligt. Det kan ta tid men lönar sig definitivt i längden!


Jisses, jag kan skriva hela dan!


Ett par lästips: "Kontaktkontraktet" av Eva Bodfäldt och "Bra relation" av Kenth Svartberg. Båda har lång och gedigen erfarenhet av hund och har en vettig inställning till hundträning och relation mellan hund och ägare. Skapar inga konflikter men låter heller inte hunden göra som den vill eller bete sig som ett as.


Vilken instruktör är det du ska träffa?


Lycka till med hunden!


  


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Första tävlingen   [6] 7 okt: Maldah 11 okt: Maldah Tips om första hund till familj   [9] 5 okt: Trientalis 11 okt: Ayrin Tror att första stadiet av valpningen är igång!   [0] 19 jul: April25 Ska på min första utställning om 1 veckor   [14] 28 maj: BullandBear 31 maj: Draghund När klippa pälsras för första gången?   [2] 9 jul: Janna77 10 jul: -Aslan pwd- Första hunddejten :)   [4] 12 jun: Svea58 29 jun: Frallorforlife Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Första hund (mellanstor/stor)   [4] 9 maj: AlexandraE 10 maj: Ayrin När trimmade ni er dvärgschnauzer första gången?   [9] 20 mar: MalinDavid 21 mar: MalinDavid Första hund, Golden retriever   [8] 23 dec: mattias1jonsson 1 jan: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Tax | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB