Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 juli 2019 av SelmaSuperstar i sjukdom & hälsa (2 svar)
Klåda hos valp

Supertacksam om ni vill läsa och svara och hjälpa vår Selma 🐶


~~Selma~~


Selma är en Labradoodletjej snart 5 månader och hade svamp i öronen och klåda dagen efter vi hämtade henne (besiktigad utan anmärkning!), vi noterade även att Selmas Mamma kliade sig kraftigt mot öron/huvud.
Vi behandlade Selmas öroninflammation och hon blev svamp-fri i öronen enligt odling hos veterinär.
Vi har kontakt med ett av syskonen och hon hade också svamp och kliar sig lite, men inte så mycket att de behövt sökt veterinär förutom för svampen i öronen.


Vi har koll på maten (haft kontakt både med Standardt och Hundapoteket och duktiga Anneli) och koll på schampoon. Och vi har kontakt med hudspecialist-veterinär (VetaDerm i Lomma)


Jag avböjer alla kommentarer kring att lämna tillbaka Selma till uppfödaren - vi har haft kontakt med dem och denna tråd är INTE skriven för att disskutera vårt val av ras, uppfödare eller att vi ska reklamera valpen. Och ja, hon var besiktigad utan anmärkning och vårt försäkringsbolag har godkänt intyget så hon har inga reservationer i försäkringen.


Jag skriver enbart för att hitta ledtrådar som kan hjälpa oss och m veterinären att klura ut vad Selma har som orsakar klådan. Jag tänker att ibland är andras erfarenheter det som är bästa hjälpen.
Vi vill hjälpa Selma ❤️


 


Selma kliar sig typ 20 ggr/dag, men går snabbt att avleda och sover hela nätterna. Syns inget i huden där hon kliar sig så hon kliar inte upp några sår.


Hon kliar sig mot huvud, skuldror och lite på ryggen samt ljumske/vulva.


I öronen får hon som röda bett i öronlappen, mjällbildning längs kanten på öronen och lite lindrigt mörkbrunt gegg till och från, runt hårsäckarna i ansiktet (haka/kinder) har hon haft flera sår med gula skorpor som nu läkt ut.


Veterinären är hudspecialist, har träffat många hundar och har odlat i Selmas öron och gjort tejpprov och hudskrap men hittar varken skabb eller Demodex eller svamp eller bakterier.


Veterinären trodde först allergi, men trots kortisontabletter, antihistamin och elimineringsdiet märker vi noll skillnad i klåda.
En allergi, oavsett om det är foder eller omgivningsallergi typ pollen/kvalster, blir bättre på kortison... eftersom hon ätit kortison nu i 2,5 vecka och ändå inte är bättre utan nu snarare sämre känns allergi inte lika självklart. Kortison borde ta ner klådan oavsett vad hon är allergisk mot (det tyckte veterinären också)


För att utesluta parasiter fick Selma först Stronghold och vi upplevde att klådan först blev värre men sen ingen skillnad.


Sista försöket att utesluta parasit gjorde vet för 4 veckor sedan då Selma fick Nexgard.
När hon fick Nexgard blev klådan värre 2 dagar men sen försvann alla de röda betten hon hade i öronen, alla såren hon haft i ansiktet läkte och försvann och klådan minskade markant.


4 veckor efter Nexgard kliar hon sig mer och har nya bett-liknande utslag i öronen och ett nytt sår kring en hårsäck i ansiktet...


Läser man på förpackningen ska både Demodex och skabb behandlas var 30:e dag och därför undrar jag om det är ett samband att Selma blev bättre några dagar efter första tabletten men efter 25 dagar börjar få tillbaka symptomen...


Hon äter fortfarande kortison i lågdos varannan dag och samma elimineringsdiet (100% hästkött vilket var ny proteinkälla och enligt vet kan de inte bli allergiska mot nya proteinkällor de inte ätit förut).


Veterinären tycker det är osannolikt med parasit eller Demodex då de inte ser något på hudskrap och Jag vet att allergi är vanligt hos hundar och att det borde vara mest troligt...
Men samtidigt känns det sååå märkligt att röda utslagen i öronen och såren var helt borta 1 vecka efter första Nexgardtabletten och klådan minskade.
Känns också som att om det varit allergi borde väl klådan stadigt minska då hon fortfarande står på kortison?


Hon är pigg, busig, går upp i vikt och mår finfint förutom klådan.


Om någon har varit med om liknande klåda på hund oavsett om det visade sig vara parasit eller inte så är jag supertacksam för att få höra 🐶


 

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om SelmaSuperstar och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Klåda. Ohyra från igelkottar?   [2] 21 okt: z_Welsh 22 okt: z_Welsh Klåda hos hundvalp   [6] 8 jul: Frihannisaac 11 aug: Ginza Schäfertik klåda svans och tassar   [3] 8 jun: Mallans 20 jun: Voff 92 Tre hundar med klåda   [1] 21 jan: RulleBulle 21 jan: Voff 92 Klåda men hittar inget   [5] 14 maj: vicpalm 15 maj: vicpalm Allergi utan klåda?   [13] 30 nov: bullan 8 jan: bullan Suck..klåda klåda klåda   [9] 22 jun: sommarnatt 27 jun: sommarnatt Klåda och färskfoder/BARF?   [9] 1 jun: elinpelinb 2 jun: Kalla Vår hund har problem med klåda,blodprov togs igår   [28] 11 nov: abbe83 11 okt: abbe83 klåda i anal..   [8] 27 okt: gizzan 28 okt: SanCha
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB