Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 juli 2019 av Halvtand i foderforum (9 svar)
Samojed med kaos i magen

Hund: Samojed, hane, okastrerad, 7 år.
Foderhistoria: upp till 2,5 år okänt (omplaceringshund)
I början fick han pure natural och blev inte glad i magen. Det var löst och oregelbundet. Han åt pinnar och blev bättre i magen av det, så han fick fortsätta.
Ganska kort därefter bytte vi till samma märke, men utan spannmål och fick ett bra resultat med undantaget att han bajsade enormt mycket. 5 ggr om dagen, och så stora högar att normala påsar bara precis räckte. Han verkade bajsa mer än han åt.
Bytte pga detta till standardt normal då jag kollat runt och sett att det är populärt för rasen. Han fortsatte äta pinnar efter bytet, men blev mycket bättre i magen. Gick ner på 2-3 bajs om dagen och små högar. Han blev då och då dålig iaf, diarré eller bara lös, men det kändes rätt normalt över lag.
Då slog olyckan till. Han svalde en sak som satte sig i tarmen och fick opereras. Efter operationen fick jag två rättningar. Trots att vi följt foderrådet och hållt normalvikt för rasen så var han för tunn (första hund, svårt att känna med så mycket päls). Och han fick absolut inte äta pinnar då det är ett tecken på magont / dålig diet.
Första tiden efter operationen gick han på specialfoder och vi gick efter det över till standardt mild (ris och lamm). Det klarade inte magen och han var lös hela tiden. Pinnar fick han inte, men vissa hundar blir hårda i magen av ben (hade tidigare bara fått horn för tändernas skull), så ett fint märgben köptes först och en tid senare en hink av standardts "mage" som ska stabilisera oroliga magar. Magen blev bättre med ben och bra igen efter magpulvret.
Med motivationen att han har varit bra i magen tidigare på normalfodret och den helande kraften i magpulvret skaffades en säck standardt normal igen.
Överfasningen gick jättebra fram tills dagen då mildfodret tog slut. Lös i magen direkt, bra i magen nästa dag och sen katastrof igen.
Det är just nu ca 30% chans att han är bra i magen när vi går ut. Och detta håller inte.
Hunden har alltid varit glad och pigg oavsett magbalans (undantag direkt efter diarré när han svälts). Äter vanligtvis med god aptit och är ovanligt okräsen för rasen.
Det som inte går ihop i mitt huvud är att han med lite pinnar kunde hålla magen i relativ ordning, men utan pinne men med magpulver och ben är det kaos. Hur kan det funka?
Jag har inte tillräckligt med kunskap för att veta vad jag ska göra nu.
Ska jag rådfråga veterinär? Ska jag byta foder? Tillåta pinnar trots vad veterinären sagt?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Halvtand och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hanhund dålig i magen av löptikar?   [9] 29 apr: Simba00 3 maj: Anneli Bravo färskfoder-problem med magen?   [7] 20 mar: Frihannisaac 16 sep: pipilotta Hur reagerar magen på dr baddaky omega 3?   [1] 29 dec: Lovely havamalt 29 dec: Ayrin Valp lös i magen och blodsprängd avföring   [3] 16 apr: FP94 16 apr: FP94 Parning för Samojed   [5] 11 jan: KochEllie 13 jan: Lona Passning av min samojed.   [2] 12 mar: bbkajsa 14 mar: bbkajsa Foder till valp som är lös i magen   [8] 13 feb: Shyvana 14 feb: Lona Dålig i magen diare kräks   [2] 8 feb: MiaSthlm 9 feb: Flat4ever Dålig i magen under natten   [6] 21 dec: SandraCarlsson 25 dec: SandraCarlsson Tillfällgt dålig i magen   [4] 16 okt: Ugglan 18 okt: Ugglan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Grand Danois | Chihuahua | Dansk/Svensk Gårdshund | Boxer | Pudel | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB