Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 augusti 2019 av Cassie14 i övriga hundfrågor (6 svar)
Omplacering 5-årig Collie-tik?

Vet ej om detta är ett "big-no-no" att lägga ut en sådan här förfrågan, men chansar så får vi se om någon i annat fall har tips på eventuellt bättre tillvägagångssätt.


Vi har kommit till det MYCKET svåra besutet att vi behöver omplacera vår Collie-tik. Skulle behöva tips och råd på hur man skulle kunna göra detta och känna sig trygg i förvissningen att man får kontakt med personer som kommer älska och ta hand om henne på bästa sätt. 


Vår tik är enligt klassiskt "collie-manér" reserverad med nya människor, tycker om andra hundar och har aldrig gett sig på en annan hund annat än vid två tillfällen i försvar gentemot oss i Familjen/flocken när en annan hund försökt tränga sig in emellan henne och oss. Annars är hon alltid nyfiken och glad men "lagom reserverad" när hon hälsar på andra hundar. Har aldrig varit särskilt lekfull, men kan komma igång med "rätt" hundkompis. Hon är inte särskilt kelig, allt är på hennes villkor men hon kan visa mycket kärlek till oss i familjen när hon själv får välja tillfälle. Skeptiskt till mindre barn, har vid ett par tillfällen när hon känt sig trängd av ett barn nafsat/"rispat" en liten arm. Detta även vår egen 3-åring när hon kommit lite för nära. 


Att promenera med henne är en fröjd, hon går utan koppel en meter ifrån, bakom eller framför, rymmer aldrig, håller sig nära och stannar på ett steg när man säger "stanna" och kommer alltid direkt på inkallning. Mycket lydig och enkel på det sättet. MEN, vi har fyra barn - de har lärt sig att den hund vi köpte inte är den keliga och "roliga" hund som vi alla hoppats på, men alla kompisar som rör sig in och ut i huset och trädgården vet inte detta och vi känner oss inte trygga i dessa situationer och är rädda att det ska hända något när vi tittar åt ett annat håll, som att hon reagerar, blir skrämd och skrämmer ett barn. Cassie är en mycket enkel hund att ha hand om och vill inget hellre än att vara nära flockledaren, lyda och ligga precis bredvid fötterna vart man än går i huset. Hon förtjänar lugn och ro, en "mindre" flock att hålla koll på och egen uppmärksamhet som är svårt för oss att ge henne i vår stora familj. Vi ser framför oss ett lite äldre par med utflugna barn, kanske pensionerade som gillar att röra på sig och gå långa promenader. Hon fullkomligt ÄLSKAR snö, så norröver skulle vara ett plus för henne :). 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Cassie14 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Känslor efter omplacering   [4] 24 maj: PD52 26 maj: pipilotta polski owczarek nizinny och bearded collie   [0] 30 apr: Nalle och Tindra Vågar man skaffa en Border collie?   [9] 27 mar: Ayrin 6 apr: Ayrin Omplacering hund   [7] 6 feb: Humlan12 15 feb: Mira och Esther Går det i rätt riktning med vår border collie?   [3] 1 jan: BorderC 4 jan: Yorkie-Zoffan Är vår border collie kort, mellan eller långhårig?   [3] 12 nov: Hundvovve 13 nov: Gurkans omplacering vuxen hund kontrakt   [2] 16 jul: Vargtassen 19 jul: Gurkans Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Grand Danois | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2024 Enfinia AB