Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 augusti 2019 av datapata i skaffa hund (2 svar)
Adoptera hund - försäkring och frågor

Hej!


Lite bakgrund:


Jag och min sambo planerar att adoptera en hund från ett hundcenter i ett annat EU-land. Det är en femårig blandrastik vi har fastnat för. Vi var där på besök under semestern så vi har träffat hunden. Min sambo känner en av grundarna till centret och förra sommaren tog vi med en hund hem till en familj här i Sverige som vi känner. Nu skulle vi vilja göra samma sak men för oss själva. :)


Hunden kom till centret för ungefär ett år sedan och hade ett stort bitsår vid ena örat som en större hund hade orsakat. Operationen och efterföljande behandlingar har gått bra och det här läkt fint osv. Hon har även fått en sjukdom från ett fästingbett. Jag kan inte namnet på sjukdomen men jag har fått höra att den är vanlig och att hon kommer att behöva äta en medicin/tablett livet ut. Tror hon blir trött och energilös om hon inte får den medicinen.


Hundcentret har veterinärer på plats som ordnar de vanligaste vaccinationerna, åtminstone Rabies men förmodligen fler om man vill. Planen är att hämta hem henne kring jul då vi ändå åker till det här landet alternativt så åker en av oss ner i oktober specifikt för detta.


Nu håller jag på att gå över försäkring av hunden och tänkte därför höra lite med er här på forumet om ni har svar på några frågor och/eller råd.


Hur hade ni tänkt kring försäkring av hunden om ni hade varit i liknande sits? Hade ni valt att inte försäkra hunden? Hade ni avvaktat med försäkring tills ni tagit hem den till Sverige? Eller hade ni, som jag är inne lite på, skaffat en försäkring redan nu?


Det går ju nämligen att försäkra hunden medan den fortfarande är kvar på centret i det andra landet. Då kräver försäkringbolagen att en veterinär fyller i en blankett som sedan ska skickas in. Problemet jag ser med det är att alla försäkringsbolag verkar köra på egna blanketter. Det känns som att det kommer att bli svårt att jämföra olika bolag och kostnader, eftersom det är för mycket "begärt" att be en volontärarbetande veterinär, som säkert har viktigare saker att göra, fylla i fem till tio blanketter åt mig så jag kan jämföra kostnader. Jag kanske får nöja mig med "första bästa" eller kanske skicka ner två blanketter tänker jag.


Eller ska jag prova att ringa runt till försäkringsbolagen och be om priser? Det känns som när jag nämner hundens "historia" så kommer priserna över telefon (innan blanketten är ifylld) kanske vara väl tilltagna och inte så lockande. Hur hade ni gjort? Har ni några erfarenheter ni kan dela med er av? Kanske kan rekommendera något specifikt försäkringsbolag? Är försäkringar allmänt dyrare för blandras? Tik? Fem-årig utan tidigare försäkring? Adaptoreade hundar från annat EU-land? osv.


Hade ni skaffat en mindre omfattande försäkring typ "mini" eller en "normal"/"mellan" som de ibland kallas. Tänker att det kanske är vissa situationer/sjukdomar som inte täcks för att det är en femårig blandrastik. Ska jag fokusera mest på hur mycket veterinärskostnader försäkringarna täcker eller detaljstudera vad de faktiskt täcker? Självklart läsa på om båda men i stora drag hur hade ni tänkt?


Andra råd kring att skaffa en femårig blandrastik (inte bara gällande försäkring) eller bara allmäna råd uppskattas också! :) 


Mvh. datapata


Som medlem kan du här läsa lite kort info om datapata och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Sibirian Husky. Lite frågor om rasen .   [4] 4 jun: Ginza Schäfertik 5 jun: Ginza Schäfertik Klicker frågor för nybörjare   [2] 31 jan: Belina bus 1 feb: Belina bus Om dessa frågor   [0] 16 sep: cio Hitta rätt försäkring till sin hund   [0] 4 feb: Jocke1232 frågor om att ha hund i bil   [7] 3 nov: Kautan 5 nov: Leias husse Frågor hunddagisutbildning   [2] 29 okt: Malin_87 29 okt: Malin_87 Köpa Chow Chow valp - frågor!   [13] 30 mar: JohannaS 31 mar: Gurkans Köpte hund utan försäkring, lurade?   [2] 30 aug: minigrisen 31 aug: Ayrin Bästa försäkring där livförsäkring ingår?   [8] 6 aug: minigrisen 21 aug: z_Suki Frågor till hundquiz (frågesport)   [1] 12 jul: Andre91 15 jul: Frallorforlife
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Dvärgpinscher | Cavalier King Charles Spaniel | Épagneul picard | Yorkshireterrier | Eurasier | Bearded Collie
© 1998-2024 Enfinia AB