Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 augusti 2019 av z_baronen i övriga hundfrågor (5 svar)
Hur blir man av med en valp/unghunds nafsande?

Vi har en blandrashund, pappa är rottweiler och mamma är bullmastiff.
Det är en hanhund på 8 månader.
Bentley har ända från början varit väldigt nafsig/bitig, men ändå oerhört charmerande, fin, mysig och lättlärd.
Vi har oss veterligen aldrig uppmuntrat hans nafsande utan hela tiden försökt avleda det på olika sätt från början. Men på nått sätt måste vi ju ha gjort det eftersom han inte har slutat utan endast blivit bättre med det.
När han var liten och började bita i händerna då erbjöd vi istället leksak eller tuggben, gav han sig inte då så gick vi bara därifrån. När det inte funkade längre så provade vi att hålla honom tills han ”kapitulerade”. Vilket funkade några gånger, sen blev det bara värre av det.
Vartefter han har blivit äldre så hjälper det inte att erbjuda leksak att avleda med, nonchalera honom eller hålla fast honom tills han lugnar sig. Det är som att han blir än mer bitig och jag upplever det som att han tror att det är en lek. Har han fått för sig att det är någon av oss han ska nafsa på så finns det ingen leksak i världen som kan avleda honom känns det som.
Det enda vi kan göra åt det nu är att vi sätter för ett kompostgaller mellan 2 rum tills han lugnar sig eller sätter fast honom i linan ute om vi är utomhus.
Han lägger sig vanligtvis med en gång då och tar det lugnt.
När han är lugn öppnar vi igen/släpper honom men drar han igång igen och nafsar då gör vi samma sak igen ända tills han slutar.
Vi är väl medvetna om att valpar är mer eller mindre bitiga innan dom har bytt tänder.
Hans nafsande har blivit mycket bättre sen han bytte tänderna men han tar till det fortfarande när han är leksugen, vill ha uppmärksamhet eller om han är rastlös eller uppspelt.
Han är en unghund som vad jag upplever, behöver en hel del mental aktivitet, bus och promenader för att vara nöjd på kvällen.
Vi brukar gå en morgonpromenad på ca 30 min, lunchpromenad på 20 min och kvällspromenaden brukar vara på runt 1 timme. Hans dagar består såklart också av lekstunder, lite sök, aktivitetsleksaker, kel och vardagslydnad, som funkar bra sålänge han inte får för sig att han ska börja nafsa.
Han är inte ensam hemma hela dagarna utan han är med mannen i huset på hans bilverkstad, där han sköter sig bra. Men kan även där komma in i en bitfas. Men går där att avleda med leksak eller bryta det med kompostgaller.
Hemma går det ibland att avleda bitandet med att träna lite lydnad en stund, men många gånger så funkar det bara med att han får vara i ett annat rum en stund.
Under promenaderna är han både lös och kopplad beroende på var vi går.
Inkallning och koppelpromenader funkar bra. Inget hoppande eller bitande när han är kopplad eller lös under promenaden.
När han är i en ”bitfas” så funkar det inte att bara gå ifrån honom, han hoppar och nafsar efter en medan man går, vilket gör väldigt ont. Man måste därför ta honom i halsbandet och leda honom in bakom gallret.
Jag skulle vilja ha lite tips på vad vi skulle kunna prova att göra för att få det ett stopp på det här på sikt.
Skulle vara så tacksam för lite tips, känns som att jag/vi har idétorka...


Tack på förhand!


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_baronen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Köpa äldre valp/unghund   [4] 7 jul: Fjunet 19 jul: Gurkans Era bästa strategier - livlig 3-åring och unghund   [16] 25 jun: Chocolate AK 2 aug: Mira och Esther Blötfoder/våtfoder till unghund   [0] 17 apr: Katty Unghund driver mig till vansinne   [3] 16 mar: Sekts 26 mar: Dimma Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Flexikoppel på unghund   [7] 3 aug: Tira Ros 9 aug: Draghund Unghund som vägrar gå   [0] 30 jul: Tessi11 Aktivering av unghund   [1] 29 jul: Tessi11 5 aug: Ayrin Unghund med separationsångest???   [3] 28 apr: FruJansson 2 maj: Rezt Orolig över sned tå hos unghund   [8] 20 jan: LilleAlvin 1 feb: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Dandie Dinmont Terrier | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Schäfer | Dalmatiner
© 1998-2022 Enfinia AB