Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 augusti 2019 av Linnean i skaffa hund (7 svar)
Hund från uppfödare eller härbärge

Hej!


Jag är ny både här på forumet och i hundvärlden i stort. Jag funderar på att skaffa hund, en ung eller en valp och vill gärna ha era tankar.


Jag bor för närvarande i USA där min make börjat jobba och jag är ledig, och så kommer det antagligen se ut under två års tid. Detta är en bidragande orsak till att jag tänker att jag är på en plats i livet då det skulle passa att skaffa hund. Men hur som så finns det mängder av omplaceringshundar här, både sådana som kommer från familjer och sådana som räddas från gatan etc. 


Det är ju såklart alltid bra att rädda en hund från avlivning och kunna ge den ett bra liv, det talar ju för att välja en sådan hund istället för en uppfödd. Men det jag är osäker på om ett sånt system är bra för djur i längden, är inte det att göra dem en otjänst på längre sikt i och med att (samhälls)problemet löses akut genom att folk hela tiden förbarmade sig över de omhändertagna djuren? Eller vad tycker ni?


En annan aspekt är att jag inte haft hund tidigare och det känns svårare att förutse vilket temperament hunden har, ibland vet man inte vilka raser hunden kommer ifrån eller andra förhållanden den levt under.


Samtidigt så uppmanas man här till att ta hand om hundar från "shelters" i första hand och att det är bättre för djuren än att öka efterfrågan på valpar.


Ledsen att det blev lite långt! Hur resonerar ni kring detta? Tacksam för tankar!


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Linnean och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips på bra uppfödare önskas!   [7] 28 apr: Loppan01 3 maj: Anneli Kontakta uppfödare   [3] 16 feb: Kaffekafka 18 feb: Kaffekafka Letar uppfödare   [13] 14 dec: Jode 19 dec: Gurkans Uppfödare Amstaff Malmö   [11] 23 aug: Sweetiepiehey 27 aug: Hortensia Osäkra kring uppfödare   [9] 28 jun: Fluffy93 28 jun: Lona Uppfödare kränkt av färgpreferenser?   [5] 3 maj: HappyoMois 4 maj: Ayrin Kontakt med uppfödare   [1] 4 mar: BullandBear 5 mar: Gurkans Uppfödare, rumsrenhet hos valpar som stannat   [3] 11 jan: Symbios 7 mar: Borzoi Känner mig lurad av uppfödare   [9] 6 sep: Midazz 4 mar: BullandBear Uppfödare sökes   [6] 26 aug: Angeby 27 aug: Angeby
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Labrador Retriever | Jack Russell Terrier | Dobermann | Tax | Japansk Spets | Grand Danois
© 1998-2022 Enfinia AB