Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
30 augusti 2019 av Klix i övriga hundfrågor (5 svar)
Hund som ej vill gå på promenad efter flytt

Hej! Jag har en chihuahua hane på 6 år som i samband med en flytt från lägenhet ut i hus för cirka en vecka sedan nu har börjat krångla på promenaderna. Han stannar och vill vända om hem. Han är förövrigt van vid lantliga miljöer då vi bodde i en mindre ort och har följer ofta med oss på diverse upptåg, långpromenader i skogen, med i verkstaden och till stallet. Han är för det mesta lös och följer mig bra. Har testat att fortsätta gå på promenaderna och han följer med tillslut, men försöker strax efteråt att stanna igen. Så har bara tagit väldigt korta rundor, däremot noga med att inte vänja när han väljer, utan får honom alltid att gå framåt först. Detta problem uppstod direkt i samband med flytten. 


Han har alltid varit spooky när det kommer till vissa prasslande buskar ute, speciellt om det är mörkt eller blåser samt avvaktande mot vissa nya personer men gjort stora framsteg de senaste åren. Han älskar att vara ute på promenader så hans beteende gör mig förvånad och jag vet inte hur jag ska agera. Han är lite extra "mammig" i nya hemmet och aningen svårt att lägga sig ner och sova om man själv är uppe och står, inget jag är väldigt oroad över. Är mycket nya ljud och lukter häromkring, bland annat en stor bondgård tvärs över vägen så det är ganska mycket rörelse häromkring. 


På tomten springer han och leker som vanligt, men är fortfarande lite vaken för omgivingen, tror därför inte att han har ont någonstans. Låter honom gärna ta sin tid för att känna sig trygg och hemma. Han har heller inga problem med att sova om nätterna eller i soffan när man själv sitter ner, inte heller blir han stressad av att bli lämnad ensam (vad jag vet iaf). Han går och lägger sig i sin korg och leker inte rövare hemma. 


Är det någon som har varit med om något liknande? Alla tips och trix är hjärtligt välkomna då jag inte vet hur jag ska göra, om jag ska "pressa" honom till att gå något längre promenader och att han helt enkelt får vänja sig. Eller om han behöver mer tid och bättre om jag avvaktar.. 


Tack på förhand! Mvh Emma

Raser: Chihuahua

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Klix och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Promenad kompis   [0] 12 jul: Mira och Esther Gör jag rätt? Promenad eller ej   [19] 7 apr: anna.mi 14 apr: Marre993 Mat innan/efter promenad   [9] 10 maj: Tira Ros 12 maj: Ayrin Promenad med löptik - upprörd hanhundsägare   [15] 27 feb: Draghund 4 mar: Draghund Promenad före eller efter kvällsmaten   [5] 22 sep: Tira Ros 24 sep: Lona Hopplös vid promenad   [3] 25 aug: Arnie 26 aug: Sezziyanen Hundvvalp 10 mån beter sig konstigt på promenad   [2] 19 jul: Tarek 19 jul: Tarek problem med valp vid hundmöten på promenad   [9] 28 jun: username 12 aug: ygdrsil Unghund hoppar och biter mig promenad   [7] 5 jun: MaryyyS 12 aug: ygdrsil Hur hundar hanterar flytt   [5] 2 nov: Majala 3 nov: Majala
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Golden Retriever | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Chihuahua
© 1998-2022 Enfinia AB