Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 september 2019 av cosmo19 i valpforum (13 svar)
Frågor kring valp

Jag och min sambo har en underbar liten goldador som är 10 veckor imorgon. Han har alltså bott här i 2 veckor och vi börjar få lite hum på han, hans rutiner och personlighet. Då det var längesen vi hade hund så har vi några funderingar. Cosmo är som sagt en blandras (golden och labrador). Vår känsla är att han är lite överaktiverad och just nu jobbar vi med att ta det lugnt, köra lite aktivering och ge mycket att tugga på. Istället för att leka med honom så låter vi han leka själv, däremot berömmer vi mycket och uppmuntrar när han leker. Annars ger vi en aktiveringsboll och sprider ut godis. Mina frågor som dykt upp under dessa två veckor är dessa:

1. Är det okej att passivitetsträna vid 10 veckor? Detta har vi gjort vid 3-4 tillfällen då han haft svårt att komma till ro. Vi upplever att det verkligen hjälper honom att varva ner. Det vi gör är att hålla fast honom med ett lugnt grepp samtidigt som vi är tyst och klappar försiktigt, tills han slutat gnälla. Därefter släpper vi honom också får han gå iväg om han vill.

2. Han reagerar på sitt namn och vi har introducerat sitt, ligg, stanna och kom med hjälp av klicker, godis och beröm. Även vacker tass då han själv sätter upp tassen. Är detta för tidigt för en valp att  "kunna"? Vi vill inte tjata ut dessa kommandon och kör därför endast vid "aktivering" (korta tillfällen 3-4 gånger per dag) samt att vi vill att han sitter innan maten ges.

3. På nätterna sover han i sin hundbädd nära sängen. På dagarna helst under köksbordet, väldigt gärna på våra fötter. När han sovit ett tag brukar vi stiga upp och sätta oss i vardagsrummet. När han vaknar kan han både se och höra oss. Är detta bra eller behöver vi vara närmre honom?

4. Han har träffat flera i vänskapskretsen/familjen och vi försöker också introducera bilen vilket har gått bra. Hittills ser han ut att bli så glad av att träffa andra människor och vi ser till att dom får ge han godis samtidigt som han får komma fram och hälsa i sin takt. Men när kan vi ta med honom till nya miljöer? Och vad kan vara värt att tänka på? Vi ska gå valpkurs med honom när han är 12 veckor, är det bra att träffa många hundar innan dess?

5. Berätta gärna lite om er valptid! :) Gärna tips på allt ni kan komma att tänka er.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om cosmo19 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Klicker frågor för nybörjare   [2] 31 jan: Belina bus 1 feb: Belina bus Om dessa frågor   [0] 16 sep: cio Diskussion kring bajs...   [3] 8 jul: pipilotta 12 jul: pipilotta Någon som är bra på regler kring fodervärdsavtal?   [17] 15 nov: Marie&Smilla 20 nov: Marie&Smilla frågor om att ha hund i bil   [7] 3 nov: Kautan 5 nov: Leias husse Frågor hunddagisutbildning   [2] 29 okt: Malin_87 29 okt: Malin_87 Osäkra kring uppfödare   [9] 28 jun: Fluffy93 28 jun: Lona Råd kring avlivning   [10] 14 apr: Olivia Lagotto 21 apr: Olivia Lagotto Köpa Chow Chow valp - frågor!   [13] 30 mar: JohannaS 31 mar: Gurkans Frågor till hundquiz (frågesport)   [1] 12 jul: Andre91 15 jul: Frallorforlife
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Coton de Tuléar | Chihuahua | Chow-Chow | Schäfer | Jack Russell Terrier | Boxer | Chinese Crested Dog
© 1998-2024 Enfinia AB