Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 september 2019 av cosmo19 i valpforum
Re: Frågor kring valp

Tack för bra svar och tips.


 


1. Vi låter honom ha sina små ryck på kvällarna, som sagt dessa passivitetsträningar har vi gjort några få gånger och undviker det helst. De gånger vi gjort det har gett bra resultat men jag tror att du har helt rätt i att man ska låta valpen vara valp också! :) 


3. Ju fler dagar som gått har vi förstått själva att vi måste leva våra liv som vanligt. Det är så lätt i början att man "går på tårna" för att inte störa valpen tillexempel. Nu skramlar vi i köket, lyssnar på musik och donar med vårt samtidigt som vi har ett litet öga på honom. Vi vill ju att han ska vara nyfiken på saker och ting och låter han utforska mer vilket han också gör. När han somnar i köket och vi är i vardagsrummet så öppnar vi kompostgallret så han är välkommen dit när han vaknat. Tanken med att stänga innan är att han ska få en mindre yta att vara på, där han är lugnare och har lättare att komma till ro. Då brukar även vi vara någon annanstans än i vardagsrummet.

4. Vår tanke har varit att vi vill socialisera honom med alla typer av människor, även miljöer. Detta har skett små stunder på gatan och hemma samt hos släktingar. Däremot har jag inte tänkt tidigare på det du nämnde, att han faktiskt inte behöver hälsa på alla hundar. När det är dags för promenader och liknande ska vi försöka jobba med att inte hälsa på alla. För jag känner inte för att behöva stanna varje gång heller. Dessutom vet man ju inte hur hunden man möter är. 

Tack för svaret. Många tips jag tar med mig.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om cosmo19 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Klicker frågor för nybörjare   [2] 31 jan: Belina bus 1 feb: Belina bus Om dessa frågor   [0] 16 sep: cio Diskussion kring bajs...   [3] 8 jul: pipilotta 12 jul: pipilotta Någon som är bra på regler kring fodervärdsavtal?   [17] 15 nov: Marie&Smilla 20 nov: Marie&Smilla frågor om att ha hund i bil   [7] 3 nov: Kautan 5 nov: Leias husse Frågor hunddagisutbildning   [2] 29 okt: Malin_87 29 okt: Malin_87 Osäkra kring uppfödare   [9] 28 jun: Fluffy93 28 jun: Lona Råd kring avlivning   [10] 14 apr: Olivia Lagotto 21 apr: Olivia Lagotto Köpa Chow Chow valp - frågor!   [13] 30 mar: JohannaS 31 mar: Gurkans Frågor till hundquiz (frågesport)   [1] 12 jul: Andre91 15 jul: Frallorforlife
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Dogo Argentino | Tax | Podengo Portugues | Sankt Bernhardshund | Welsh Springer Spaniel
© 1998-2024 Enfinia AB