Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 oktober 2019 av elinlolarsson i sjukdom & hälsa
Re: Komplikationer efter TPLO, plocka ut impl...

Tack för ditt svar!


Han är en amstaff-korsning och väger 26kg. 


Vi har inte röntgat mer än knän så jag vet inte hur det ser ut i övriga kroppen men han verkar inte ha några problem med rygg av vad jag kan bedöma, eller vet som kollat honom. Att han också skulle ha så pass kraftig artros kom lite som en chock då jag aldrig märkt av några rörelseproblem i form av stelhet som efter vila och liknande som annars är ett tydligt tecken på artros. I rörelse utomhus kan jag ibland tycka att han tar ett kortare steg med höger och verkar lite mer stelt, men det är något man får anstränga sig för att se. Att något skulle vara fel med implantatet har jag föfstått, men inte mer än så.


I övrigt genomgår han även hudproblem. Vilket är anledningen till besök hos vet för att en gång för alla försöka komma till sak med varför han får återkommande besvär i tassar som ger utslag/sår och infektioner. Mina tankar gick åt att problem med leder som i sin tur leder till snedbelastning kan vara en del av orsaken men inget jag ännu fått bekräftelse på. Vi utreder även för allergi men har inte kommit längre än en bit in i elimineringsdieten. 


I och med detta har han ett försämrat immunförsvar och sämre läkningsförmåga. 


Detta oroar mig också, eftersom jag funderar över om en veterinär verkligen vill utsätta en hund i hans läge med hans förutsättningar för en nu operation. Med infektion, och sämre läkförmåga som också kommit upp i ålder. 


Vad som också är väldigt avgörande för mig i mitt beslut är hudproblemen. Jag vill få svar på orsaken och om det är något som kommer att återkomma på nytt. Jag vill inte att han ska behöva leva med dessa problem då det har kommit till den gräns där det hindrar honom ifrån att vara hund med ett värdigt liv, och inte alls kan leva som han är van vid. 


Vi har inte varit hos fysio än då jag vill reda ut allting med veterinär i första hand för att ens veta prognosen gällande operation, hud osv. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om elinlolarsson och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Patella operation m många komplikationer   [4] 9 maj: JohannaV 12 maj: JohannaV Få 9 årig hund att acceptera att plocka öronhår?   [8] 23 jan: Louies matte 24 jan: HUNDraelvan Spårapporter - markera/plocka upp?   [5] 29 dec: my flatcoats 29 dec: my flatcoats Hur få hunden att sluta plocka upp skräp   [23] 20 jan: Squeeky 11 feb: Squeeky Plocka upp efter hunden. Skäms så!   [8] 10 jan: EmelieSofia 11 jan: Lunata Komplikationer efter kejsarsnitt   [8] 16 okt: mosafisan 16 okt: mosafisan Plocka svamp nu?...............   [14] 14 aug: Jeanette82 15 aug: Morrhoppan Brukar du plocka upp glas ute, exv i skogen?   [12] 3 jul: my flatcoats 7 jul: borzoiulla Plocka eller inte plocka?   [87] 5 jun: 79ninni 6 jun: Flatteligan Sår som upptäckts sent: komplikationer?   [8] 21 maj: sendit 21 maj: sendit
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Golden Retriever | Bichon Havanais | Labrador Retriever | Jack Russell Terrier | Boxer | Fransk Bulldogg
© 1998-2020 Enfinia AB