Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 oktober 2019 av Lona i skaffa hund
Re: Köpa hund från utlandet och få den skicka...

Vad är det för ras och från vilket land kommer den?


Med risk att låta väldigt besserwissrig, hur vet du att uppfödaren är seriös och hur har ni fått kontakt? 
Det finns dessvärre många hundskojare därute som verkar otroligt seriösa men i de flesta fall finns det inte ens några valpar, i andra fall finns valparna men är inte korrekt reggade etc.
Kommer du att träffa hundarna innan du får hem din valp? Annars skulle jag definitivt backa, inte för att uppfödaren kanske är skum men vi har lite olika uppfattning här i Sverige om hur tex en bra mentalitet ser ut.
Det är ganska ovanligt i en del länder att man har hunden som en familjemedlem som hänger med på allt från fotbollsträning till släktkalas och som sover i lillhusses säng, typ.
Bor hunden främst i hundgård så märks inte vissa mentala brister (och spelar ingen roll om hunden skall leva likadant här).


Bor hundarna som familjehundar eller i hundgård? Jag skulle definitivt inte köpa en valp som vuxit upp i hundgård och suttit där tills den är leveransklar. De där första veckorna och månaderna är så otroligt viktiga och valpen präglas för livet. Går något snett där så kan det vara väldigt svårt att få ordning på sen.
Att den kanske inte kan gå så bra i koppel eller kan diverse moment som "sitt" är strunt samma men just miljöträning och socialisering är A och O i den åldern. Även om den bott inne med uppfödaren så är det viktigt att den fått komma ut i lite olika typer av miljöer, träffat olika typer av folk (inte olika typer av folkslag alltså, utan både barn, äldre, män och kvinnor osv).
Det beror i och för sig lite på rasen också, vissa är känsligare än andra.


Hoppas att du inte tycker att jag bara kritiserar men jag har sett så otroligt många förväntansfulla hundköpare där allt har blivit totalt fel, antingen för att någon lurat dem eller för att det helt enkelt inte funkar riktigt som man har trott.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Köpt hund i utlandet - tips på ISO-mikrochip?   [1] 2 jun: Divra 2 jun: aenima Hund från utlandet- ta in   [5] 27 nov: samoa 30 nov: Kalla Importera valp från utlandet?   [3] 26 mar: Thinspo 27 mar: Gurkans Någon som köpt valp från utlandet? Danmark?   [2] 23 mar: Scherzi 24 mar: Labradoodle Möjlig lurig valpspekulant från utlandet   [11] 3 feb: Gurkans 8 maj: samdi ta in valp från utlandet? funkar hur?   [2] 31 jan: Bipen&Hubert 1 feb: Gurkans Importera hund från utlandet?   [1] 25 nov: Magajanis 25 nov: Lotta&Akilles hittehund från utlandet eller ej   [10] 9 aug: z_z_z_pytti 10 aug: Nileea Svårt att sälja bil till utlandet? ( Tyskland )   [2] 25 jul: frassefralla 25 jul: Zmula med RR Brevförsändelse från utlandet, konstig avgift, va?   [3] 16 jun: Lina N. 17 jun: Zmula med RR
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Stövare | Boxer | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Petit Brabancon
© 1998-2024 Enfinia AB