Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 oktober 2019 av Gurkans i övriga hundfrågor
Re: Erfarenheter av döva hundar

Jag har haft ett par hundar som på ålderns höst blivit döva. Det har inte varit några problem alls. De har haft synen i behåll och har gått genom livet med spetsade öron och intresserad blick. Visst, det går ju inte att kommunicera med rösten, men de lärde sig någon form av teckenspråk t ex vid inkallning på håll (de läste helt enkelt av mitt kroppsspråk). Trots att de alltså haft normal hörsel i 12-13 år, så anpassade de sig utan problem till att bli döva när de blev gamla.


Jag hade även en hund som troligen var döv elelr hade kraftigt nedsatt hörsel på ett öra från födseln. Det enda jag märkte där var att hon kunde ha svårt att höra varifrån ljud kom. Gick jag med henne i skogen här hemma och hon hamnade på efterkälken så var det ingen idé att ropa, för hon kunde inte avgöra varifrån jag ropade, utan hon brukade helt enkelt vända och gå hem igen om vi kom ifrån varandra så att hon inte längre såg mig. Om vi kunde se varandra, så kunde jag ropa och vifta med armarna, så att hon såg varifrån jag ropade.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Gurkans och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vit herdehund, åsikter/erfarenheter?   [0] 20 sep: Ayrin Patellaluxation Flatcoated - erfarenheter op?   [3] 16 aug: Blocksberry 17 aug: Anneli Era erfarenheter av Aptus Glyco-Flex   [4] 21 mar: Draghund 26 mar: Puddingpastejn Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Erfarenheter av bronkit på hund .   [4] 7 sep: melvin13 7 sep: melvin13 Isländsk fårhund - erfarenheter?   [18] 11 aug: Ayrin 14 sep: Ayrin Erfarenheter ang fallolycka samt vattenskalle.   [4] 4 aug: WellOk 6 aug: hundöga återkomst Hundskor -erfarenheter och tips?   [2] 7 apr: effinala 8 apr: effinala Veganhund - erfarenheter???   [23] 23 jan: Anneli 1 nov: ebba.emilia Syringomyeli - Erfarenheter?   [4] 21 dec: emmeli_wikman 8 feb: ItaKnattåLego
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Chihuahua | Dvärgpinscher | Fransk Bulldogg | Rottweiler | Schäfer | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB