Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 november 2019 av FranskBulldog05 i sjukdom & hälsa (2 svar)
Fralla som tar "hoppsasteg"

Hej,


Min fralla som är lite över ett år började i somras att ta hoppsasteg på promenaderna. Det har hänt att han gjort det som liten men då extremt sällan.


I sommras så började han göra det mer och mer. Idag är det så illa att han gör det nästan hela tiden (nästan vart annat steg om det är kallt ute eller tidig morgon). Han gör det t.o.m. när han skuttar runt inne. Han har alltid gått med lite stela bakben men det är inget som han har lidit av. Det är som att han "vispar" lite med bakbenen istället för att böja dom ordentligt. Det vänstra benet är det som han går stelast med och det är även de benet som han tar flest hoppsasteg med.


När jag i slutet av sommaren märkte att hoppsastegen var något han gjorde flera gånger under samma promenad (på varje promenad) så bokade jag tid för undersökning av patella. Vetten sa att han hade patellalux. grad två i vänster bakben, men att hon inte ville säga om det behöves en operation eller inte utan det "bestämmer vi själva". Jag var inte nöjd med svaret och åkte därför till ytterligare en vet för en andra bedömning och han sa att det inte fanns någon grad av luxation i något av knäna. Han röntgade och klämde för att utesluta andra orsaker men hittade ingenting. Så nu står jag här med en fralla som tar hoppsasteg och vet inte vad jag ska ta mig till. Enligt båda veterinärerna så var hans sätt att gå (med stela bakben) inget som kunde orsaka hoppsastegen. Har bokat en tid hos en ortoped och hoppas att de kan ge mig ett bättre svar, men känner mig fortfarande stressad då de tidigare besöken gått som de gått. 


Är det någon som har varit med om liknande? Hur var det för era hundar? Vad orsakade hoppsastegen hos dem? Har ni fått felbedömning på patellalux? Vilken av veterinärerna borde jag lyssna på? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om FranskBulldog05 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Är min fralla dräktig?   [3] 26 jun: Addeadde1 28 jun: Gurkans Min fralla spyr efter varje måltid   [11] 29 okt: FrallanCleo 13 nov: FranskBulldog05 Färg på fralla   [0] 14 nov: Frenchielover Fralla 3.5 månader   [2] 13 aug: Skruttan166 14 aug: Månen Tips på Fralla-kennel som kan lev valpar i höst   [1] 20 jun: n08a 21 jun: hundöga återkomst Bra kennel med mops eller fralla?   [0] 15 jun: kenzosmatte Vuxen fralla tappat 2 tänder   [1] 6 dec: babywanda 6 dec: VivekaR Mops, fralla eller cavalier king charles spaniel?   [15] 10 jul: Jojofina 24 feb: ItaKnattåLego Mått på eran fralla?   [41] 5 jan: elinpelinb 27 feb: feallans Foderförslag till fralla med kackig mage..........   [4] 18 jun: emlan83 4 jul: emlan83
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Dvärgpinscher | Cavalier King Charles Spaniel | Épagneul picard | Yorkshireterrier | Eurasier | Bearded Collie
© 1998-2024 Enfinia AB