Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 november 2019 av MinaÄlskadeHundar i sjukdom & hälsa (4 svar)
Min sorg äter upp mig, hjälp!

Hej kära hundägare,


Jag skriver i ren förtvivlan så räkna inte med att jag skriver rent och korrekt, det orkar jag inte.


Den 3:e november var jag tvungen att låta min älskade Tuva få somna in, Hon blev 1 1/2 år gammal. En helt underbar golden retriever tjej som var efterlängtad. Jag hade väntat länge på att få ta en valp ifrån uppfödaren efter min gamling Alva. Alva var Tuvas mormor, en hund som jag tog hand om i vuxen ålder och blev störtförälskad i. En superlugn och alldeles underbar golden.


Sista parningsförsöket gick bra och i mars 2018 föddes Tuva och hennes syskon. Jag var eld och lågor. Den 19:e maj kom hon hem till mig och Alva, det var starten på ett fantastiskt år.


Sedan kom 2019 och under våren så började Alva att bli taffligare och taffligare. Så en vecka innan midsommar var jag tvungen att ta beslutet om att låta henne få somna in. Att jag hade Tuva hjälpte mig igenom sorgen efter Tuva, men det var fruktansvärt att skiljas ifrån henne för hon var mitt allt.


Sen så en dag i början av oktober så ligger Tuva och rullar runt på rygg i gräset och jag tänker, men vad är det där för röd knök i vaginan som tittar ut? Jag åker in till djursjukhuset och får den undersökt av veterinär som säger att det ser ut som en eventuell vaginaltumör. Vid detta tillfälle så tror veterinären att den troligtvis är godartad då den verkar stjälka sig på insidan. Vi får i alla fall en tid 3 dagar senare för att avlägsna den och samtidigt tar jag beslutet att sterilisera Tuva.


På operationsdagen ringer det ifrån djursjukhuset och veterinären talar om att Tuva ligger nersövd, men att man upptäckt fler tumörer och att man vill göra skiktröngten samt ta biopser, jag säger ja till det, och man gör inte mer än att man avlägsnar den del som tittar ut ifrån vaginan. Jag ska få vänta i två veckor innan svaren kommer tillbaka. De här veckorna ver ren ångest och vid några tillfällen lycjas hon komma åt den här tappen för slidmynningen verkar inte dra ihop sig så bra. Tvätt, rengöring, tratt, och en unghund som upplever det där därnere som läskigt och besvärande. Hon satte sig ofta ner på rumpan. Den 31 oktober ringer då veterinären och nyheterna är bara katastrofala. Tuva har en tumör som kallas Rhabdomyosarkom, och envariant som satt sig vid urinblåsan. Extremt aggressivt växtsätt och infiltrativt, det finns ingenting att göra. De få hundar som drabbats av denn tumörtyp är unghundar. Ddet här vvar en torsdag och på fredagen tar jag henne och åker ut till landet så att hon ska få en sista fin helg. På dessa få dagar blir hon väldigt väldigt trött och de andra två tumörerna tränger ut. Vi åker hem och jag förbereder mig för att nästkommande dag låta henne få somna in.


Jag har dött inombords och det här går inte över. Jag är fortfarande i schocktillstånd och gråter varje dag. Kan knappt äta och får inte tillräckligt med sömn. Jag saknar henne så mycket att det känns som om jag går sönder inuti.


Mina två älsklingar borta under loppet av 5 månader. Alva blev 14 år och jag kan tänkta på henne men känna mig glad att vi fick den tiden tillsammans som vi fick. Det går inte med Tuva, jag bara gråter över henne.


Hur ska jag orka gå vidare?


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om MinaÄlskadeHundar och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
HJÄLP, staffevalp   [3] 8 maj: Staf 19 maj: Halvtand Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Köpa omplaceringshund yorkshireterrier hjälp   [9] 17 apr: tittioo 22 apr: Lona Hjälp parning !?   [1] 14 apr: Humlan12 14 apr: Gurkans Efter operation av Urinsten (Hjälp/Råd)   [1] 21 mar: Silver08 23 mar: Puddingpastejn DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Cavalier King Charles Spaniel | Hovawart | Golden Retriever | Irländsk Röd Setter | Chihuahua | Kavkazskaja Ovtjarka | Rottweiler
© 1998-2020 Enfinia AB