Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 januari 2020 av VAOI91 i övriga hundfrågor (5 svar)
Liten hund som inte vill vara ute

Jag har en liten hund (3,5 kg) som fyller 6 år i år och har sedan han var liten hatat att vara ute när det är regn, snö, vind, kyla osv. Har alltså aldrig fått det där riktiga hundlivet med att vara ute under längre promenader då jag anpassat utevistelserna efter lillen. 


För ca två år sen skaffade jag en 9-årig kooiker som älskar att vara ute vilket har gjort att även jag älskar att vara ute mer. Tänkte att det skulle få fart på min lilla hund men nej, han är exakt likadan och jag håller på att bli tokig. 


Ska tillägga att det på sommaren går hur bra som helst med lillen då han slipper ha kläder på sig. Har även provat att gå utan kläder när det blivit lite kyligare och försökt peppa igång honom för att få upp värmen men han kryper då ihop och skakar som en frusen hund kan göra.


Jag bär alltid ut honom en bit så att han får gå lös och sen lockar jag på honom hela tiden för att han ska följa med.. Detta gör att jag knappt får något fokus på kooikern då jag hela tiden behöver locka med min lilla kille. Han gör mig verkligen galen och jag är så irriterad på honom nästan hela tiden när vi är ute. 


Idag har jag gjort så att jag tagit ut dom var för sig men det blir ju knappt någon motion för min lilla då han direkt vi kommit ut både bajsar och kissar och sen direkt vill in. 


Jag har gått i tankar på att omplacera den lille då det känns som om han hade haft det mycket bättre hos någon äldre pensionär som inte vill vara ute lika mycket som jag vill.. Men jag känner mig som världens sämsta hundägare när jag går i dom tankarna så det känns inte heller det helt rätt. Samtidigt som jag vet att jag skulle ångra mig om jag skulle omplacera honom.. 


Någon som har tips på hur jag ska göra? Ska jag fortsätta med att ta ut dom separat så min minsta får gå in när han vill eller ska jag fortsätta tvinga med honom på längre promenader? Det blir ju som om han inte får någon motion alls under vinterhalvåret vilket gör att jag även där känner mig som en hemsk människa mot honom.. Det känns som om hur jag än gör så kommer jag att känna mig dålig mot honom.


Förlåt för långt inlägg, hoppas någon orkar läsa! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om VAOI91 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hejsan har bara en liten fråga   [1] 14 okt: Sara.berg 14 okt: Anneli En liten "kula" vid analöppningen...   [11] 30 nov: pipilotta 2 dec: pipilotta Liten sällskapsras - läs noga om ni kommenterar   [13] 4 jun: linn79 7 jun: linn79 Fästingskydd för liten hund   [7] 18 mar: Nisse och jag 19 mar: Huggorm röd liten knöl under hakan   [2] 21 jan: ErikAsk 22 jan: Draghund 3 hundar i en liten etta på 25m^2   [6] 11 okt: Smokiguy 5 nov: Borzoi Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel En liten rysk hund har flyttat in till oss   [6] 1 maj: Milla68 4 maj: Milla68 Flagyl, dos till liten hund ?   [1] 31 jul: Alice7 31 jul: Lona En liten hundkompis till min chihuahuakille   [0] 1 jun: HCR
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Jämthund | Irish Softcoated Wheaten Terrier | Eurasier | Flatcoated Retriever | Hamiltonstövare | Engelsk Bulldogg
© 1998-2024 Enfinia AB