Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 januari 2020 av Diabeteshund i skaffa hund (8 svar)
Hitta rätt (diabetes)hund till vår familj.

Hej!
Jag skulle vilja ha hjälp med tips och förslag på hundras som kan passa oss i vår familj.


Som rubriken avslöjar är planen att hunden ska hjälpa oss att ha koll på när sonen som har diabetes blodsocker blir lågt. Jag har förstått att det inte är någon särskild ras som lämpar sig bäst till det utan att det är en individfråga, men känns som att jag ändå kan få bra input av mer erfarna hundägare i valet av ras.


Jag har aldrig haft hund. Sambon hade en Bichon Frisé som liten men då hade han som inte ansvaret över henne utan det var ju hans föräldrar som tog hand om henne. Har däremot haft andra djur så är väl införstådd med att det tar både tid och pengar att sköta om dem. 


Vi är två vuxna och tre små barn, det kommer vara svårt att ta långpromenader på dagarna då jag är hemma med barnen som inte orkar gå så långt. Men vi bor på landet och har möjlighet att släppa lös hunden mycket under dagen och ha den med oss när vi är ute och leker. Jag jobbar också hemifrån när jag jobbar så hunden kommer sällan att behöva vara ensam. Tänker att det är bra om det är en liten hund som kan följa med "överallt" och även är lätt att så småningom hanteras av nuvarande femåringen eftersom det är tänkt att bli "hans" hund, samt att den inte har ett stort behov av att gå superlånga promenader då det kan vara svårt att få till vissa dagar. 


Sammanfattningsvis letar vi alltså en lugn liten hund som trivs med att ha en uppgift och gillar att vara med i stort sett hela tiden, bland barn, och bli en i familjen. Det är ett plus om den är "allergivänlig" även om jag förstått att även det är individuellt och kanske inte ens går att säga om en hund (?). Sambon har astma men det är lite oklart vad som orsakar den så vi kommer att behöva testa först om han tål den hund det nu blir.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Diabeteshund och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur gör man för att hitta lämplig tik för parning?   [6] 16 nov: Astons matte 18 nov: pipilotta Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin Svårt att hitta hundkompisar till min valp!   [3] 11 maj: Terdrian 11 maj: Terdrian Hitta rätt försäkring till sin hund   [0] 4 feb: Jocke1232 Vilken ras skulle kunna passa mig och min familj   [10] 18 okt: frejgalej 27 okt: Leias husse Tips om första hund till familj   [9] 5 okt: Trientalis 11 okt: Ayrin Tips på ras familj/arbetande hund?   [7] 1 aug: Ninni81 4 aug: Lona Vad Hitta på till ÄLDRE VOVVAR (tikar)   [6] 18 feb: STB 20 jun: Draghund Hjälp mig hitta rätt hundras!   [4] 31 jul: nellyj 2 aug: Puddingpastejn Söker Extra familj till min hund   [0] 29 maj: MikaOllis
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Dogo Argentino | Rottweiler | Engelsk Springer Spaniel | Dobermann | Dogue de Bordeaux | Jack Russell Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB