Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 januari 2020 av Annka i efterlysningar (9 svar)
Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?

Snäll hjälp att välja ras!


Vi är ej intresserad av en valp, det passar ej in i liver just nu så vi söker en omplacering, minst 1 år men gärna 3-7år gammal. Tycker heller ej de är lämpligt då vi har en aktiv 6 åring, förvisso hundvänlig men valp och småbarn (vårat barn iaf) tror vi blir svårt, bor litet och de är leksaker överallt som kan sättas i halsen.  


Jag har läst på om raser, kollat på alla tv programm jag hittat, lånat hundar och varit hundvakti flera år men aldrig haft egen hund. Så här i efterhand så hade en hund passat in i vårt liv de senaste 8 åren men vi har ej vågat ta steget, men nu har vi bestämt oss! De hundraser vi har erfarenhet av är newfoundland, vortser, keeshound, jämthund, jakt labrador och malinois. De två sistnämnda är de raser vi fastnat för..å dom är ju ganska olika, en malle är endast ett alternativ om den är äldre och "pensionerad". Det vi kan erbjuda är ett liv som aktiv sällskapshund men sporadisk träning av sök, spår, apportering och lydnad. Vårat liv är i övrigt relativt aktivt med mycket utomhus vistelse, jogging, stallhäng etc. Har tillgång till aktivit tävlande hundägare för stöd och hjälp. 


Våra krav är att hundrasen och individen är av större modell, ingen direkt pälsvård, förig, kunna vara lös vid stugan, i skogen, på joggingturer etc, kunna umgås med vänners hundar, funkar bra med barn och katt då hundvakten har katt men hunden ska ändå ha driv. Jakt-labradorerna vi känner är på gränsen till för milda till vardags (mentalt?) för vårt tycke men deras egenskaper och tydliga på och av väger upp för det. 


Vilka raser finns däremellan? Schäfer är jag lite fördomsfull emot pga "pipiga" och sjukdommar och har endast liten erfaranhet av irl. Rotweiler har varit drömhund tidigare men jag har ingen kännedom om någon speciefik individ och tycker nu mer att de är lite väl "bastanta" i kroppsbyggnaden. Spontant verkar jag gilla hundraser med lite vakt i. 


 


Kom gärna med förslag på hundraser, vad som är fördelarna respektive nackdelarna, samt jakt-labbe och malle. Och som skrivet med de mer skarpa raserna så är de äldre individer som gäller, att tillfredsställ en ung malles behov är inget vi kan tillgodose mer än som hundvakter. :) vet in dessutom någon drömhund som ska omplaceras så skriv gärna, eller om ni har tips på vart den kan hittas.


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Annka och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Jaktgolden i jakt (vs jaktlabbe..osv?)   [12] 10 apr: Sezziyanen 30 maj: Sezziyanen Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Coton de Tuléar | Schäfer | Chihuahua | Fransk Bulldogg | Engelsk Springer Spaniel | Jack Russell Terrier | Cairnterrier
© 1998-2024 Enfinia AB