Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 mars 2020 av Lona i skaffa hund
Re: Köpa Schäfer - prestationsångest

Helt ärligt, som du bad om; det enda jag hakar upp mig lite på är att du vill ha just en svart tik. Att välja hund efter färg (även om jag förstår att det bara är en liten del av dina önskemål) är lite...naivt i mina ögon, åtminstone när det gäller den typen av hund.
Å andra sidan behöver man inte nämna det som den främsta egenskapen, det kan ju lika gärna vara att du "vill ha en hund som är si och så och den får gärna vara svart", även om det inte är ett krav.


En del (bruks)schäferuppfödare har mer eller mindre som krav att man vill ha hunden till tjänst eller åtminstone till tävling på hög nivå - men jag tror knappast att det är den typen av schäfer du vill ha ändå?
Utan en mer "lagom" bruksschäfer, inte värsta tjänstehundsämnet men ändå avlad för bruks och arbete?
Det finns absolut kennlar som säljer till vanliga, aktiva hundägare förutsatt att de är beredda på att jobba ordentligt med hunden och inte bara gå promenader och "göra lite tricks".
Faktiskt finns det de som hellre säljer till ett sånt hem än till ett där kraven och förväntningarna är skyhöga men hundens vardagsliv kanske inte är lika bra.


Var ärlig med vad du söker i en hund, försök inte försköna det utan säg som det är. En seriös och erfaren uppfödare kan då guida dig både till en lämplig kombination och även till bästa individen i kullen för att passa just dig.


Jag vet inte hur mycket tid du har spenderat på brukshundsklubben och det kan skilja rätt mycket mellan olika klubbar, men det brukar definitivt inte vara någon som ser ner på en medlem som kommer med en schäfer och vill vara med och träna, kanske gå en kurs eller två, köra lite spår och så vidare.
För att vara ärlig så ler man nog mer i mjugg till den hundägare som kommer med en renodlad utställningsschäfer och förväntar sig att vinna SM - eller att den bara ska kunna ligga på soffan och ta det lungt.
För övrigt är även gamla bruksrävar och SM-vinnare helt normala människor som det går alldeles utmärkt att både träna och umgås med.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Mycket sjuk schäfer valp   [3] 4 dec: Schäfer tik 4 dec: Anneli Nosstyrd schäfer   [12] 20 okt: Ginza Schäfertik 28 okt: Lillapyret Någon som har schäfer/rottis valp ? :)   [0] 27 jul: Sveasmatte Blandras golden retriever - schäfer   [4] 23 maj: Bella01 27 maj: Lona schäfer tips på kennel   [1] 4 maj: Dimma 6 maj: Ayrin Söker uppfödare av svart schäfer   [0] 2 mar: Silver_ Vilket torrfoder anser ni är bäst till er schäfer?   [2] 3 aug: Carold 4 aug: Carold måste man hålla på med en schäfer hela tiden?   [10] 27 jan: username 4 feb: username Småväxt Schäfer valp   [12] 10 jan: Mangi 18 jan: Mangi Schäfer med separationsångest   [3] 5 jan: Majala 7 jan: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Staffordshire Bullterrier | Schäfer | Rottweiler | Borderterrier | Riesenschnauzer | Golden Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB