Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 mars 2020 av Lona i övriga hundfrågor
Re: Frågor kring hunds beteende

Jag tycker att du tänker alldeles rätt med att han verkar ha ont eller att något är "fel". Avvakta några dagar om det inte eskalerar, om det fortsätter eller blir värre så gör en koll hos veterinären. Hittar de inget då så kan det vara bra med ett besök hos en hundfysioterapeut.
Försök även att notera annat som inte är som vanligt; om han äter, dricker, kissar och bajsar som vanligt, verkar vara på gott humör, är lika pigg som han brukar vara.
Undvik att "provocera" eller "testa" honom (vilket jag heller inte tror att ni gör med tanke på det du skriver i ditt inlägg) eller att överhuvudtaget försätta honom i en situation där ni lyfter eller hanterar honom mycket. Om ni ändå måste göra det så försök inte att bestraffa eventuellt morrande utan låt honom få sätta gränserna för tillfället.
Man kan göra bra mycket mer skada - i synnerhet med en terrier - genom att korrigera dem vid oönskat beteende än genom att lösa problemet på annat sätt, vare sig det är något fysiskt eller annat som orsakar det.


Om ni har (små) barn så se dock till att de inte är för "på" när det gäller hunden just nu, innan ni vet vad som är fel och har kommit till rätta med det.


Uppdatera gärna med hur det går! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Råd om sjuk hund   [12] 29 feb: Dorsia 08:19: Dorsia Hund kräks direkt av vissa godis   [1] 26 feb: Michaela 26 feb: pipilotta Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Problem vid hundmöten och att passera skälig hund.   [1] 18 feb: Ann-ch 19 feb: Ayrin Min hund är BollTokig. Vad göra?   [4] 13 feb: Maggalufs 14 feb: Maggalufs Hund som hoppar och biter i armarna   [5] 7 feb: Belina bus 9 feb: Belina bus Hund till gården?   [2] 3 feb: Wreder 4 feb: Wreder Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Klicker frågor för nybörjare   [2] 31 jan: Belina bus 1 feb: Belina bus Skrek på min hund för att förhindra något   [3] 23 jan: MinLillaZoe 24 jan: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Dobermann | Golden Retriever | Border Collie
© 1998-2024 Enfinia AB